Wie is er niet verliefd op Bali? Dit Indonesische eiland zal je betoveren met haar glinsterende rijstterrassen, vele tempels, idyllische stranden en vulkaanlandschappen. De bevolking is vriendelijk en jij zult je in de tropische temperaturen al snel thuis voelen. De golven langs het parelwitte strand maken een rustgevend geluid, Bali is een waar paradijs. PaperFlies heeft de informatie voor jou op een rijtje gezet, die je nodig hebt tijdens een backpack reis door Bali.

De mooiste plekken
Ubud
In Ubud vind je de traditionele cultuur van Indonesië. Bewonder de prachtige tempels, die je hier in veelvoud zult vinden, of verzamel mooie souvenirs voor het thuisfront. Dit gezellige stadje, in het hart van Bali moet je tijdens jouw reis bezoeken. Ontdek de adembenemende omgeving met regenwouden, rijstvelden en tempels. Je vindt overal massages en yogacursussen. Bezoek de hoofdstraat Jaland Raya Ubud met kunstwinkeltjes, gezellige cafés en restaurants. Zoek naar de Balinese dansgroepen die shows geven in het Puri Saren Agung paleis of ga raften op de Ubud Ayung River.

Kuta
Deze plaats is het meest toeristisch van Bali. Een levendige wereld met restaurants, drukke stranden, winkels, bars en discotheken. Deze plaats is leuk om te bezoeken om een afwisseling te hebben met het authentieke Bali. Geniet onder de palmbomen, neem een massage of leer surfen in het verfrissende water.

Denpasar
Wanneer je vliegt naar Bali, kom je aan op de luchthaven van Denpasar. Vanuit deze plaats kun je de kustplekken Kuta en Sanur bezoeken of je reist gelijk door naar het culturele hart Ubud.

Balangan Beach
Vlakbij het vliegveld en Kuta ligt het prachtige witte strand Balangan Beach. Dit vind je aan de westkust van het zuidelijke Balinese schiereiland. Dit strand is als uit je dromen, gelegen tussen woeste rotspartijen en omgeven door wuivende palmbomen. Dit is een populaire surfspot, maar ook een plek om uit te rusten en genieten.

Vulkaan Gunung Agung
In het oosten van Bali vind je een actieve vulkaan en een heilige berg. De Balinezen geloven dat in de berg de goden wonen, inwoners van Bali slapen daarom ook met hun hoofd richting de berg. De vulkaan heeft een omtrek van 700 meter en een hoogte van 3142.  Wil je deze vulkaan beklimmen? Neem dan een gids mee en bereid je voor op een pittige tocht.

Tempels
Bali kent vele tempels die inspirerend zijn om te bezoeken. In het midden van Bali, bij de rivier Pakrisan vind je het Gunung Kwai tempelcomplex. Via een trap bereik je het ravijn met in de rotsen uitgehouwen beelden. In het oosten van Bali vind je verschillende fraai beschilderde paviljoenen zoals: het Kertha Gosa (Taman Gili). Dit is het overblijfsel van het vroegere paleis. dit was ooit een belangrijk gerechtshof. De grootste tempel van Bali (Pura Besakih) wordt ook wel gezien als de ‘moedertempel’. Deze tempel ligt op de helling van de Gunung Agung vulkaan op een grote hoogte. Wanneer je boven bent geniet je van van een adembenemend uitzicht over het tempelcomplex en de omgeving. De tempel Pura Luhur Uluwatu ligt op een prachtige plaats. Bovenop een klif van bijna 80 meter hoog in het zuidelijkste stukje van Bali. Bewonder de tempel en bewonder de zonsondergang. Maar Bali heeft nog veel meer tempels die een bezoek waard zijn.

Beste reistijd
Als je een reis door Bali gaat maken is de periode tussen mei en oktober het fijnste om te reizen. Tussen december en maart is het regenseizoen en valt het ook prima te reizen.

Visum
Wanneer je het mooie Indonesië wilt binnenkomen heb je een paspoort nodig dat nog minstens 6 maanden geldig is. Je hoeft een visum niet van tevoren aan te vragen, dit kan op het vliegveld van Denpasar voor ongeveer 35 dollar. Wanneer je vertrekt zul je weer een bedrag moeten betalen. In het vliegtuig krijg je een inreisformulier die je moet invullen en goed bewaren, deze is nodig om een visum te krijgen

Vaccinaties
Bij een reis door Bali wordt vaak een inenting tegen Hepatitis A en DTP aangeraden. Daarnaast ook een vaccinatie tegen buiktyfus bij een reis langer dan 2 weken. Bij een reis langer dan 3 maanden wordt aangeraden om een inenting tegen hepatitus B, rabiës en tuberculose te nemen. Laat je voordat je op reis gaat goed informeren over wat jouw situatie nodig heeft. Dit kan bij de huisarts of de GGD. In sommige gebieden waar je heen reist heb je ook een inenting tegen Gele Koorts nodig. Informeer tijdig naar wat je nodig hebt.

Tips voor je vliegticket
PaperFlies vergelijkt meer dan 1200 ticketaanbieders op de beste prijs. Kijk flexibel in de periode dat je wilt reizen, een vliegticket kan dan goedkoop uitvallen. Zo betaal je nooit teveel voor jouw ticket naar Bali. Vanuit Nederland is niet mogelijk om rechtstreeks te reizen naar Bali. Er wordt vaak een tussenstop gemaakt in Kuala Lumpur, Singapore of Hong Kong. De gemiddelde vluchttijd bedraagt rond de 15 uur met prijzen tussen de €600 en €900 euro.

Wil jij graag backpacken door het geweldige Bali? Kijk dan op PaperFlies. PaperFlies zoekt dagelijks namelijk door duizenden vliegticket aanbiedingen om jou alleen het beste aanbod te doen. Zo betaal je nooit teveel voor je vliegticket of vakantie.