Wil jij binnenkort gaan backpacken? Dan moet je jezelf wel goed voorbereiden. Het begint allemaal aan de keukentafel met het plannen van je route. Wordt het Azië, Zuid-Amerika, Oceanië, Noord-Amerika of blijf je toch lekker in Europa? Na deze keuze ben je er klaar voor. Dat denk je dan. Want het lastigste moet nog beginnen: een backpack kopen. Gelukkig heeft PaperFlies voor jou 10 tips voor het kopen van een backpack.

1.Koop niet een te grote backpack

In eerste instantie lijkt het handig om een grote backpack mee te nemen. Je kan dan lekker veel kleren meenemen en andere spullen. Alleen je moet dit wel constant meedragen. Backpackmaten worden aangeduid in liters. Zo heb je een backpack van 20, 65 en 80 liter. Waarbij 20 liter wat aan de krappe kant is en 80 liter wat aan de ruime kant. Je kan het best voor de middenweg kiezen. 65 liter is meer dan zat.

2.Ga naar een outdoor winkel

In een outdoor winkel kan je jezelf niet alleen informeren naar de beste backpack, maar ook je backpack passen. Voordat je een backpack koopt is het verstandig om het te passen aangezien je er een langere tijd mee moet doen. Een backpack draag je op je heupen. Zo haal je het gewicht van je schouders af en wordt het minder zwaar. Daarnaast is het verstandig om je backpack te vullen wanneer je die gaat passen.

3. Koop een waterdichte backpack

Wanneer je naar een continent gaat zoals Azië kan het voorkomen dat je onverwachts in een heftige regenbui loopt. Het is dan al vervelend dat je nat wordt, maar wat nog vervelender kan zijn is dat al je kleren nat zijn. Let daarom op bij je aanschaf van een backpack of deze waterdicht is of niet. De meeste backpacks hebben een regenhoes. Alleen die moet je dan wel altijd meenemen voor het geval dat het gaat regenen. Daarom is het verstandig om een waterdichte backpack te kopen.

4. Zorg ervoor dat jouw backpack ritsen heeft

Niets is zo erg als erachter komen dat er iets gestolen is uit jouw backpack. Zorg er daarom voor dat jouw backpack ritsen heeft. Sommige tassen hebben twee ritsen die je ook op slot kan doen. Maar niet alle rugtassen hebben dat. Gelukkig kan je met twee ritsen zelf een slotje erom heen doen.

5. Meerdere vakken is ook handig

Wanneer jouw backpack meerdere vakken heeft kan je makkelijk spullen een apart plaatsje geven. Zo kan je jouw ondergoeden in een aparte vak stoppen of je sokken. Ideaal, want dan hoef je niet je backpack overhoop te halen.

6. Zorg voor je rug!

Wanneer je een backpack gaat kopen is het belangrijkste dat die comfortabel zit. Tegenwoordig hebben bijna alle backpacks een goed frame, waarbij het frame een goede steun biedt aan je rug. Let wel op dat je een backpack koopt waar het frame aan de binnenkant zit.

7. Zorg voor je heupen en schouders!

Een backpack draag je op je heupen en schouders. Het is dan wel zo fijn als deze steunpunten lekkere zachte kussentjes bevatten. Dit maakt het dragen van een backpack een stuk comfortabeler.

8. Wieltjes onder je backpack

Heb je geen zin om telkens die zware tas te dragen tijdens het backpacken, dan kan je ervoor kiezen om een backpack te nemen met wieltjes eronder. Enorm handig! Let wel op, wanneer je hiervoor kiest kan het gewicht van je tas met 2kg toenemen.

9. Waar zit de opening?

Sommige backpacks kunnen alleen maar aan de bovenkant open terwijl je ook backpacks hebt die via de voorkant open kunnen. Zo lijkt je backpack net een koffer.

10. Welk backpack merk moet ik kiezen?

Er zijn verschillende backpackmerken, maar de best verkochte merken volgens coolblue zijn: The North Face, Nomad, Vaude en Deuter.

Wil jij binnenkort naar het buitenland om te gaan backpacken? Kijk dan op PaperFlies. PaperFlies zoekt voor jou de goedkoopste vliegticketaanbiedingen voor je aankomende backpackreis.