Het is natuurlijk geweldig om je reiservaringen te kunnen delen met je vrienden of familie. Toch is er vaak de behoefte aan alleen reizen. Stiekem geven wij je groot gelijk. Heerlijk in je eentje de mooiste roadtrips maken, de tofste avonturen beleven en de lekkerste wereldgerechten proeven. Maar er zijn nog veel meer redenen waarom je minimaal een keer alleen op reis zou moeten gaan.

1. Makkelijk te plannen

Met één of zelfs meerdere medereizigers is het altijd weer een uitdaging om reis te plannen en te boeken. De een wil aan het strand liggen, de ander wil bergwandelen en jij wil liever de cultuur ontdekken. Dit zijn de perfecte ingrediënten voor een onenigheid. Door alleen reizen gaat dit stukken makkelijker en hoef je met niemand rekening te houden.


alleen reizen

2. Streep je bucketlist af

Nee, geen discussie over keuzes over wat wel en wat niet te doen. Het is alleen jij en je eigen bucketlist. Ook al is deze eindeloos, moet jij eens opletten hoe snel dat lijstje korter wordt. Niet alleen voor je lijstje is het een goede keuze om alleen te reizen, ook zal iedereen razend jaloers op je zijn!


alleen reizen
3. Ontmoet nieuwe mensen

Alleen reizen kan een fantastische manier zijn om nieuwe mensen te ontmoeten. Mensen zijn makkelijker aanspreekbaar wanneer ze alleen zijn. Belangrijk is om daar ook voor open te staan, maar dat gaat makkelijker dan je denkt. Voor je het weet bestaat de helft van je Facebook vrienden uit mede-wereldreizigers (ook niet geheel onbelangrijk als je een logeeradres zoekt tijdens je volgens reis).

4. Doe alleen maar dingen waar jij blij van wordt

Je kent het wel, die verplichte tripjes omdat je medereiziger daar vrolijk van wordt. Als je alleen reist ben je tot helemaal niks verplicht. Als jij de hele dag aan de bar wil zitten met een cocktail of videogames wilt spelen met je nieuwe hostelvrienden dan is er niemand die je zal tegenhouden.


alleen reizen
5. Het maakt je sterker

Als je van reizen een slimmer en beter mens wordt, dan maakt alleen reizen een supermens van je. Je overwint angsten en onderneemt. Daar pluk je de vruchten van, tijdens je reis maar juist ook daarna. Je zal van jezelf versteld staan!

6. Fantastische service

Op onverklaarbare wijze lijkt de service in een hotel of restaurant altijd beter wanneer je alleen op reis bent. Er schijnt bewondering te zijn voor solo reizigers en dit kan zelfs resulteren in een gratis drankje of een upgrade van je kamer. Wie wil dat nu niet.

alleen reizen

7. Minder drama

Of je nu een relatie hebt of met een vriend of familielid op reis gaat, de kans op irritaties is vrij groot. Niet gek als je voor een langere periode constant met dezelfde persoon op pad bent. Solo voorkom je die irritaties en drama’s. Dat scheelt weer een aflevering van het familiediner.

Zie jij hier ook alleen maar voordelen op een rij?  Ontdek het zelf en ga alleen reizen! Wij weten dat je hier enorm van zal opknappen en zo eng hoeft het niet te zijn! Boek een voordelig ticket en ga ervoor!