9 opkomende vakantie bestemmingen

Steeds komen we een stukje dichter bij het nieuwe jaar. Een nieuw jaar om de wereld verder te gaan ontdekken! Maar wat zijn de opkomende vakantie bestemmingen waar je absoluut heen moet? De Lonely planet heeft onderzoek gedaan en heeft de top 9 opkomende bestemmingen op een rijtje gezet.

1. Singapore

1. Singapore opkomende bestemmingen

Nergens anders kun je genieten van de Chinese, Indiase, Maleisische, Islamistische en Westerse cultuur in één dag. Singapore staat bekend als “eet hoofdstad” van de wereld. Buiten heerlijk eten kun je er ook goed shoppen, de meest luxueuze winkels, restaurants en hotels zijn hier te vinden.

2. Namibië

opkomende bestemmingen namibie

Ook Namibië is een van de vrij onontdekte maar opkomende bestemmingen. Het land bestaat uit uitgestrekte landschappen, van doodstille woestijnen tot safariparken. Het is een erg dunbevolkt land, schrik daarom niet als je reist door dit land en uren niemand tegenkomt.

3. Litouwen

opkomende bestemmingen Litouwen

Vanaf 2015 heeft Litouwen zich bij de eurozone gevoegd. Dit eigenzinnige levendige land wordt vaak een beetje vergeten, een grote zonde. Het beschikt over een prachtige kustlijn, een uniek witte zand strook wat ook wel bekend staat als Curonian Spit. Het grootste deel van Litouwen bestaat uit bossen en meren. Must-do: een bezoekje aan de barok stad Vilnius.

4. Nicaragua

4. Nicaragua opkomende bestemmingen

Nicaragua wordt ook wel het land van de meren en vulkanen genoemd of het land met het hart. Nicaragua is niet een heel bekend land, maar moet je zeker aan je lijstje toevoegen. Vanaf de vulkaan Concepcion heb je uitzicht op prachtige meren, vulkanen, sfeervolle koloniale steden en prachtige natuur.

5. Ierland

opkomende bestemmingen Ierland

Buiten de kustlijn van Ierland is de natuur een openbaring. Het is er heerlijk rustig, groen en rustiek. De ideale plek om de stad te ontvluchten. De Ierse gezelligheid kun je uiteraard vinden in een van de pubs in Dublin onder het genot van een heerlijke Guinness. Een echt aanrader is om tijdens St. Patrick’s day te reizen door Ierland, het land kleurt dan helemaal groen en overal wordt er volop gefeest.

6. Servië

opkomende bestemmingen Servie

Dit kleine, maar goedkope land is een van Europa’s best bewaarde geheimen. Voor de meeste reizigers is het een land om doorheen te reizen om vervolgens in Kroatië of Bulgarije uit te komen. Servië bestaat voornamelijk uit prachtige berglandschappen en tussendoor vlaktes. De dorpjes zijn stuk voor stuk klein en schattig te noemen, ze staan vol historische gebouwen, kastelen en kerken.

7. Filipijnen

opkomende bestemmingen Filipijnen

De Filipijnen bestaat uit duizenden prachtige eilanden, allemaal heel verschillend. Je wordt met open armen ontvangen in een gastvrije cultuur met een heerlijke keuken. Je vindt er ongerepte parelwitte strandjes, prachtige natuur, imposante vulkanen, koraalriffen en grote rijstterrassen. Zeker een van de opkomende bestemmingen die je niet wil missen!

8. Sint Lucia

Sint Lucia opkomende bestemmingen

Een ticket naar Sint Lucia brengt je naar een eiland in het Caribisch gebied met prachtige bergen en gouden stranden. Het eiland wordt nog niet veel bezocht, eigenlijk bijna alleen door de  cruiseschepen die langskomen. De duiker kan zijn hart hier ophalen met eerste klas duiklocaties. Zwem samen met de dolfijnen en zeeschildpadden of beklim de onderzeese muren.

9. Marokko

opkomende bestemmingen marokko

Het is niet ver reizen vanaf Europa, maar je komt in een totaal andere wereld terecht. Marokko is een combinatie van prachtige koningssteden, gevarieerde landschappen, nieuwsgierige en een gastvrije bevolking en een heerlijke Marokkaanse keuken. Het ene moment bevind je je op het strand, kijkend naar de surfers. De andere dag loop je in de woestijn of in één van de smalle straatjes van Marrakesh.

Wil jij ook een van deze vakantie bestemmingen ontdekken? PaperFlies is dagelijks op zoek naar de beste vliegticket aanbiedingen om jouw reis nog makkelijker, leuker en voordeliger te maken. Bekijk ons hele aanbod en betaal nooit teveel voor je volgende vakantie.

Site-standaard

Dutchie & Co-founder PaperFlies