Cancel een keer dat prijsbewuste hotel en kies voor één van deze pareltjes. Mooie verhalen voor het thuisfront gegarandeerd. Hier zijn 9 hotels die de grenzen opzoeken.

1. Kakslautannen Igloo Village – Saariselka – Finland
Midden in de wildernis ligt s’ werelds best bewaarde geheim. De iglo’s hebben een glazen dak waardoor je letterlijk onder de sterren slaapt. Bovendien is dit één van de beste plekken om het noorderlicht te bewonderen.

hotel slapen sterren

2. Kolarbyn Eco Lodge – Skärsjön – Zweden
Het meest primitieve hotel in Zweden. Hier word je volledig uit de dagelijkse sleur gehaald. Geen internet, elektriciteit of stromend water maar tjilpende vogeltjes en kaarslicht.

outdoor hotel hut

3. Three Camel Lodge – Mongolië
In het hart van de Gobi woestijn voel je je in deze lodge even alleen op de wereld. Zoek je toch wat interactie dan kun je een tour met een local doen door de woestijn.

three camel lodge mongolië

4. The Library Hotel Manhattan – New York – Amerika
Boek lovers opgelet dit hotel is rondom meer dan 6000 boeken gebouwd. Slapen in een bibliotheek dus. Iedere verdieping heeft een ander thema zoals kunst, filosofie, religie etc.

New York Library hotel manhatten

5. Hang Nga Hotel Da Lat, Vietnam
In het bergdorpje Da Lat vind je dit aparte bouwwerk. Een samenspel van kamers die verbonden zijn met bruggetjes. In het sprookjesachtige hotel vind je vogelkooien, enorme dieren en andere curiosa.

Gek Hotel Vietnam

6. Free Spirit Spheres, Quallicum Beach, Canada
Slapen in levensgrote kerstballen, hangend in de hoogste bomen van Vancouver eiland. Zeer comfortabel tussen de vogeltjes, een prachtig uitzicht en midden in de natuur.

hotel canada vancouver

7. Hanging Gardens Ubud – Bali – Indonesië
38 prive villa’s, elk met hun eigen infinity pool. Je bevindt je hier tussen de chocolade, vanille, kaneel en kokosnoot plantages.

Indonesië bali Hanging gardens

8. El Cosmico – Marfa Texas – Amerika
Speciaal voor de vrije geesten. Je kunt slapen in trailers, tipi’s en tenten die verspreid staan over 18 hectare woestijn in Texas. Bonus: ze organiseren vele kleinschalige muziek festivals op locatie.

Texas El Cosmico amerika

9. Emirates Palace, Abu Dhabi, Verenigde Arabische Emiraten
Pure luxe in dit paleis. Je voelt je een ware oliesjeik met 24-uurs butler service, prachtige tuinen (midden in de woestijn) en een prive strand.

Emirates palace hotel Abu Dhabi

Ben jij klaar voor een unieke ervaring en zoek je een hotel? Probeer dan de nieuwe hotelvergelijker van PaperFlies. Zo vind je snel de beste en leukste opties.