De meningen zijn er over verdeeld, maar voor sommige mensen is het de gezelligste tijd van het jaar: de winter. Het is een periode dat overloopt van feestdagen en is het dus een tijd van gegarandeerde gezelligheid (óf noodzakelijke verplichtingen met je schoonfamilie).  Voor de mensen die dit jaar eens wat anders willen doen, hebben wij een lijstje samengesteld van de leukste winterbestemmingen. Wie weet zit jij straks in één van deze top steden tijdens de feestdagen! Zonder verplichtingen. 😉 

 1. Praag, TsjechiëOude stad, plein, PraagPraag is een stad dat het hele jaar rond ontzettend leuk (en vooral goedkoop) is om te bezoeken, maar tijdens de winterperiode wordt deze o – zo leuke-stad nog leuker. Het oude plein in het centrum van Praag is versierd met grote kerstbomen en het plein wordt tijdens de feestdagen omgetoverd tot een gezellige kerstmarkt. Misschien een leuk ideetje om tijdens de feestdagen een citytrip te maken naar het gezellige Praag?

2. New York, AmerikaNew York, Rockefeller, schaatsenAls we het hebben over ultieme wintersteden kan New York natuurlijk niet ontbreken! Bij het Rockefeller Plaza kan je schaatsen met je geliefde en een warme wafel halen bij één van de karretjes die zo ongeveer elke straat te vinden zijn. Het kan erg koud worden in New York, dus kleed je warm aan in deze wereldstad. Ook in de winter blijft New York ‘the city that never sleeps’ – genoeg te beleven dus!

 3. Banff, Alberta, CanadaBanff, dorpje, bergDit leuke dorpje in het westen van Canada ligt tussen allerlei nationale parken in. Het is een dorp waar de wintersfeer eigenlijk altijd aanwezig is (ook al is het niet altijd koud). Dat komt waarschijnlijk door de enorme besneeuwde gebergte die het dorp omsingelen. Als je Banff bezoekt, vergeet dan zeker niet één van de nabij gelegen gletsjers te bezoeken. Deze immens grote natuurverschijnselen zijn namelijk een lust voor het oog. Must see!

4. Dublin, IerlandDublin, stad, IerlandIn Dublin kan je tijdens de winterperiode op een top manier opwarmen. Je hoeft alleen maar een pub in te stappen en een heerlijk glas Guinness bier te bestellen. Ook in de winter is Dublin een levendige stad met gezellige mensen, heerlijk bier en natuurlijk niet te vergeten: een geweldige wintersfeer.

5. Bergen, NoorwegenBergen, Noorwegen, huizenBergen is een populaire stad in Noorwegen omringd door fjorden. Deze fjorden worden vergezeld door een prachtige natuur waar je door kan gaan hiken of fietsen. Bergen is een prachtige winterstad met veel buitenactiviteiten, spa’s en een prachtige natuur. Ook leuk om te doen: naar de top van “Mount Ulriken” gaan met de kabelbaan voor een duizelingwekkend mooi uitzicht.

6. Tokio, JapanTokio, roze, stadIn Tokio is er altijd wel wat te beleven! In de winter wordt de hele stad omgetoverd tot een winter wonderland. Lichtjes en verschillende high-tech versieringen sieren deze wereldstad tot een mooi geheel.

7. Wenen, OostenrijkWenen, Oostenrijk, straatWenen is een stad dat tijdens de wintermaanden het juist drukker krijgt met bezoekers van over de hele wereld. Er zijn veel verschillende winterse activiteiten en de stad licht op met versieringen in elke straat. Het wordt pas echt leuk wanneer de kerstmarkten tevoorschijn komen. Hier kan je de lekkerste lokale hapjes kopen en het wagen op een schaatsbaan.

8. Frankfurt, DuitslandFrankfurt, donker, luchtDuitsland kan natuurlijk niet missen als we het over wintersteden hebben. Frankfurt is het gehele jaar door gezellig maar tijdens de winter wordt de sfeer nog beter. Frankfurt is eigenaar van de oudste kerstmarkt van Duitsland en wordt elk jaar goed bezocht. Naast de kerstmarkt worden er ook culturele evenementen georganiseerd en is er veelvuldig outdoor muziek aanwezig.

Heb je al winter reiskriebels gekregen? PaperFlies zoek dagelijks door duizenden reisaanbiedingen om jou alleen het beste aanbod te doen. Kijk voor een overzicht op PaperFlies.com.