Ibiza staat bekend als party-eiland met veel dure feestjes. Maar het eiland is wonderschoon. In deze blog kom je alles te weten over jouw (low budget) vakantie op Ibiza, met bijzondere plekken die je niet mag missen. PaperFlies geeft je acht tips zodat een vliegticket naar Ibiza op jouw bucketlist komt te staan.

1. Ibiza stad
Dit is de hoofdstad van het paradijselijke eiland. De bekende trekpleister voor toeristen is ‘Dalt Vila’, hoger gelegen dan Ibiza stad. Hier kun je de toren van ‘Cathedral de Santa Maria de las Nieves’ beklimmen waarvandaan je uitkijkt over heel Ibiza. Boek een vliegticket naar Ibiza en kijk uit over dit fantastische eiland.


2. Eindeloos zonnebaden bij Amanta Ibiza
Een dagje naar één van de mooie stranden op Ibiza is zeker een aanrader. Je kunt een bezoek brengen aan het idyllische strandtentje ‘Amanta Ibiza’, gelegen bij ‘Santa Eularia’. Een ligbedje huur je hier al vanaf € 30,- inclusief een parasol en handdoek. Dit is goedkoop voor de hele dag op Ibiza en natuurlijk krijg je er een prachtig uitzicht over zee bij.

3. Een avond naar de Guarana bar
Ibiza staat bekend om het bruisende nachtleven. De grote clubs zijn vrij duur, maar wanneer je verder kijkt naar gezellige barretjes en kleine clubs, is het veel voordeliger. Bezoek de ‘Guarana’ bar en beleef de gezellig sfeer met lokale muzikanten. Aanmelden voor de zondag is gratis. Na de live optredens volgt een DJ die het feestje tot in de vroege uurtjes doorzet.


4. Verblijf op een luxe camping op een toplocatie
Ibiza heeft een groot aanbod aan hotels, appartementen en hostels, minder bekend zijn de campings. Camping La Playa, op deze camping, gelegen aan zee, voelt iedereen zich een hippie. De prijzen zijn laag. Hier kun je dus ideaal overnachten als een hippie in een tent (of blokhut) met gratis WIFI en yogasessies om je (brakke) dag relaxed te beginnen. Wie wil dat nu niet?


5. Spectaculair touren
Ibiza per bus of scooter verkennen is leuk, maar het kan natuurlijk spectaculairder. Om Ibiza echt in stijl te verkennen moet je een lelijke eend (auto) huren. Dit is al mogelijk vanaf € 60,- per dag. Lekker rond toeren op het eiland en genieten van het uitzicht. Trek er een dagje met auto op uit en je doet de leukste ontdekkingen.


6. De hippiemarkt Sant Juan en trommelconcert op het strand
Elke zondag vind je een markt in ‘Sant Juan’. Het heeft nog steeds de hippie sfeer van vroeger. De markt is vrij klein en lokaal, dus je voelt je echt een local. Mensen verkopen zelfgemaakte artikelen, wat heel bijzonder is om te zien. De hippiemarkt is iedere zondag van 09.00 tot ongeveer 14.00 uur. Tegen zonsondergang komt op het strand ‘Benirrás’ een groepje hippietrommelaars bij elkaar. Ze houden een concert wat een leuke afsluiter is. In de zomer is dit druk bezocht ga er daarom op tijd heen.


7. Ontelbare stranden
Ibiza kent veel stranden, hieronder vind je een overzicht van de stranden die zeker een bezoekje waard zijn. Als eerste Benirrás, dit is een strandje in het noorden van het eiland. Het is een prachtig strandje waar een aangename sfeer hangt. Verschillende soorten mensen vind je hier, locals, hippies, nudisten en voornamelijk toeristen. Op zondagavond vindt hier het trommelconcert plaats (zie punt 6).

Cala Llenya
Wanneer je van plan bent om een bezoek te brengen aan dit zandstrand, raden we je aan om dit op zondag te doen. Je kunt een relax dagje strand dan goed combineren met de vlooienmarkt bij ‘Cala Llenya’ om de hoek.

Salies en Cala Comte zijn de toeristische stranden, dit komt door de ligging vlakbij Ibiza-stad. Het is hier vrijwel altijd druk, maar wel erg mooi en relatief klein. Voor het locale gevoel of voor de hippiesfeer ben je op deze stranden niet op de juiste plek.


8. Boottocht naar de omliggende eilandjes
Een boottrip maken naar de kleine eilandjes rondom Ibiza is onvergetelijk. De eilandjes ‘Es Vedra’ en ‘Es Vedranel’ hebben een rijke geschiedenis met een mysterieus verleden. Het eiland is een natuurreservaat en onbewoond. Het eilandje ‘Es Vedra’ is een magnetische plek, hierdoor werken kompassen er niet. Als je het laatste eiland wilt ontdekken, neemt een gids je mee via een bloedstollende afdaling naar een bijzondere grot waar veel kunstuitingen zijn achtergelaten. Het is inspirerend, vredig en adembenemend mooi.


Ibiza is een prachtig eiland, wat we iedereen kunnen aanraden. Alleen, met vrienden of als gezin, dit paradijsje is niet te missen.

Wil jij dit authentieke eiland ontdekken? Kijk dan op PaperFlies. PaperFlies zoekt dagelijks namelijk door duizenden vliegticket aanbiedingen om jou alleen het beste aanbod te doen. Zo betaal je nooit teveel voor je vliegticket of vakantie.