Heb je zin om het vliegtuig te pakken naar een bestemming waar je lekker tot rust kunt komen? Wil je tegelijkertijd nog wel actief en gezond bezig zijn? Ga dan eens op yogavakantie! Een yogavakantie is voor veel mensen geschikt omdat het zo veelzijdig is. Mensen die op zoek zijn naar een vakantie om uit te rusten komen aan hun trekken, maar mensen die liever actief willen zijn net zo goed.Omdat een yogavakantie perfect past bij zoveel verschillende mensen leggen we je in de volgende 8 punten uit waarom een yogavakantie een perfecte invulling is voor je geplande vliegreis.

1. Op yogavakantie kom je tot rust maar ben je toch actief
Yogavakanties zijn relaxt en tegelijkertijd actief. Op het ene moment wordt er veel tijd besteed aan mediteren en tot rust komen, en het andere moment ligt de focus volledig op yogahoudingen.Door de balans tussen rust en actief zijn, kom je uitgerust en fit van je vakantie terug. Je hebt namelijk gewerkt aan je mind en body tegelijkertijd.

2. Yogavakanties vinden plaats op de mooiste plekken ter wereld
Yogavakanties vinden vaak plaats in zogenaamde retreats. Een plek op een mooie locatie waar je helemaal tot rust komt.Yogaretreats zitten vaak op de mooiste en meest inspirerende plekken op aarde, om in een optimale omgeving aan jezelf te kunnen werken.

3. Ontmoet inspirerende mensen die aan zichzelf willen werken
Yogavakanties trekken mensen aan die bereid zijn om aan zichzelf te werken. Door deze mindset ontmoet je op yogavakantie talloze interessante mensen die een verrijking zijn voor je leven.

4. Je kunt prima alleen op vakantie
Omdat yogavakanties vaak in groepsverband georganiseerd worden, ben je niet afhankelijk van een reispartner. Je kunt hierdoor helemaal zelf bepalen welke vakantie bij je past en je hoeft je niet druk te maken over de wensen van een ander.

5. Yogavakanties zijn toegankelijk voor iedereen
Yogavakanties worden op allerlei verschillende niveau’s aangeboden. Het maakt daarom niet uit of je nu een gevorderde yogi bent of totaal onervaren bent in de yoga. Er is altijd een yogavakantie die past bij jouw niveau en wensen.

6. Goed en gezond eten en drinken
Yogavakanties staan bekend om de goede kwaliteit van het eten en drinken. In tegenstelling tot sommige all-inclusive reizen, bieden yogavakanties vaak kwalitatief goed voedsel aan en heerlijke smoothies en dranken. Je hoeft je daardoor niet druk te maken over wat je eet. Het is gezond, goed voor je lichaam en helpt je om nog beter te presteren tijdens de yogalessen.

7. Je bent echt even weg van huis
Een yogavakantie zorgt ervoor dat je echt even weg bent van huis. In plaats van op vakantie te gaan met je hoofd vol gedachten over de zorgen thuis, helpt een yogavakantie je om optimaal tot rust te komen en te genieten van je vakantie.

8. Een yogavakantie combineert het beste van alle soorten vakanties
Een yogavakantie combineert het beste van alle soorten vakanties. Je komt tegelijkertijd tot rust, werkt fysiek aan jezelf, je eet gezond en ziet de mooiste plekken op aarde. Je komt hierdoor uitgerust thuis, je bent een hoop ervaringen rijker en hebt misschien ook wel mooie nieuwe vriendschappen opgedaan. Tot slot hoef je je ook niet druk te maken over het wegwerken van de “vakantiekilo’s”.

Zin om het vliegtuig te pakken en een Yogavakantie te boeken? Via Happywithyoga.com wordt er regelmatig een inspirerende Yogareis georganiseerd naar de leukste plekjes op aarde!