Iemand vroeg zich af of er luchtvaart geheimen zijn waar reizigers geen idee van hebben. En HOERA die zijn er!
Hieronder presenteren wij een paar fascinerende geheimen vanuit de luchtvaart.

Geheim 1. Honden vinden vliegen niet leuk

Wanneer jij je hond mee op reis neemt worden ze in een speciaal deel van de bagageruimte vervoerd. Het personeel in de bagageruimte is over het algemeen bezig om de bange honden het zo comfortabel mogelijk te maken. Het enige wat ze eigenlijk kunnen doen is tegen de hond praten. Het helpt daarom heel veel als de naam van de hond op de bench geschreven staat. Volgens het personeel zijn het altijd de honden die heel bang zijn. Katten zijn helemaal niet bang in de bagageruimte.

Geheim 2. Airlines werken anders in de lucht

Een luchtverkeersleider vertelt hoe airlines proberen snellere routes af te dwingen. Zo hebben sommige airlines de neiging om heel hoog te vliegen (boven al het andere luchtverkeer) om vervolgens een snellere route aan de verkeersleiders te vragen. Het is één van de vaste trucjes, maar deze werkt meestal wel. De trucjes kunnen veel vliegtijd besparen. Natuurlijk gebeurt dit wel altijd heel doordacht en zal een airline nooit risico nemen ontremd de veiligheid.

Geheim 3. De armleuningen aan het gangpad

Het komt vast bekend voor dat de armleuningen aan het gangpad vaak niet omhoog kunnen. We kregen een tip: er zit een kleine knop in een vakje onder de armleuning, waardoor je de armleuning wel omhoog kan doen. Handig voor als je wat meer ruimte wilt. Al zal het luchtvaartpersoneel vaak wel vragen of je hem weer omlaag wilt doen bij het landen en opstijgen.

Geheim 4. Deze wint de prijs voor het spannendste geheim

Er is een smal luikje verstopt onder het toilet teken op de deur van het toilet. Wanneer hieraan getrokken wordt kan de deur opengemaakt worden, zelfs als die op slot zit!

Geheim 5. Dit is waarom je bagage zo vaak kwijt raakt

Iemand die in het bagageafhandeling werkt geeft de volgende redenen:

1. De douane heeft je koffer meegenomen voor een extra screening. Deze screening kan lang duren en dan wordt je koffer pas terug gebracht op het moment dat de vlucht al lang vertrokken is.

2. Iemand in de bagageruimte maakt een fout en stopt je koffer in de verkeerde bagagekar. Zo wordt je koffer voor een andere vlucht klaargezet die twee uur later weggaat.

3. Als je koffer te groot is of het bagagelabel is niet goed te scannen is, wordt je koffer naar een speciale afdeling gestuurd. Wanneer deze afdeling het druk heeft komt je koffer te laat voor de vlucht.

4. Wanneer je je koffer niet lang voor vertrektijd hebt ingecheckt bestaat er een kans dat de koffer niet op tijd door het systeem komt. Je koffer komt hierdoor dus te laat voor jouw vlucht.

5. Wanneer je je koffer heel vroeg hebt ingecheckt kan het gebeuren dat de koffer in een hoekje neergezet wordt. Deze koffer is dan heel makkelijk te vergeten en zo raak je je koffer kwijt.

Geheim 6. Familieleden van personeel vliegen ook heel goedkoop

Werknemers en hun familie krijgen een flinke korting op vliegtickets. Deze korting betekent dat alleen de belasting en de extra kosten betaald moeten worden aan de maatschappij. De airlines laten het personeel eigenlijk voor niks vliegen. De familieleden kunnen ook zonder de werknemer voor deze tickets in aanmerking komen. Dus heb je familie die bij een airline werkt? Vraag hier dan gelijk even naar.

Geheim 7. De piloot en de co-piloot krijgen allebei verschillende maaltijden

Dit wordt niet door elke airline gedaan, iedereen heeft weer zijn eigen regels. Maar in het geval van vergiftiging is er tenminste nog één iemand die het vliegtuig kan besturen.

Geheim 8. Overboekte vluchten

Vluchten worden vaak overboekt. Dit komt omdat er standaard een percentage is van passagiers die niet komen opdagen. Wanneer dit verkeerd is ingeschat vraagt het personeel van de luchtvaartmaatschappij om vrijwilligers voor een andere vlucht. Je krijgt hier natuurlijk wel een fikse vergoeding voor en verblijf en vlucht worden voor je geregeld. Ben je flexibel? Dan is zo een regeling een prima zakcentje.

Geheim 9. Aardig zijn brengt je overal

Het bedieningspersoneel in de lucht wil veel meer voor je doen als je het aardig vraagt. Wil je ergens anders zitten omdat je buurman/vrouw vervelend is? Wil je iets anders te eten of wil je de uitslag van de voetbalwedstrijd weten? Vraag het vriendelijk en de meeste zullen je verder helpen.

Ook zin gekregen om het vliegtuig te pakken naar een mooie bestemming? Bij PaperFlies zoek je door alle reis-aanbieders van het internet zodat je altijd de goedkoopste prijs boekt.