Sri Lanka is een vakantiebestemming die steeds populairder wordt. Hoe dit komt? Lees deze lijst maar eens:

 1. Een geweldige natuur
  Sri Lanka heeft veel te bieden op het gebied van dieren en natuur. Je hebt er de zogeheten “exotische safari’s”, weer eens wat anders dan Afrika. Je kan er duiken met dolfijnen en blauwe walvissen of een bezoek brengen aan één van de 5800 olifanten op het eiland. Daarnaast heb je in het Yala National Park de hoogste concentratie luipaarden ter wereld!  Geen zin om specifiek op zoek te gaan naar dieren? Dan is de Jungle van Sri Lanka een avontuurlijke plek voor een lange wandeling.
 2. Prachtige en rustige stranden
  De stranden op Sri Lanka zijn perfect om tot rust te komen, even volledig relaxen. Je hebt verschillende soorten stranden, je hebt stranden waar een goede vibe hangt, veel te zien is en hier en daar een feestje wordt gegeven. Of je hebt stranden waar je niemand gaat tegenkomen en het gevoel hebt dat je alleen op het eiland bent. Het is net wat je wilt. Kortom, ben jij een echte strandliefhebber? Wacht dan niet en boek een vliegticket naar Sri Lanka!
  Sri Lanka strand
 3.  8 verschillende plekken die op de UNESCO werelderfgoed staan
  Zoals deze:
  sigiriya
 4. Pittoreske Theeplantages
  Sri Lanka staat bekend om haar theeplantages in Nuwara Eliya, ook wel “Little England” genoemd. Buiten het feit dat deze theeplantages erg fotogeniek zijn hangt er een goede sfeer en is het een echte aanrader voor als je op Sri Lanka bent. Je kan het vergelijken met het bezoeken van een wijnplantage, alleen dan zonder de hoofdpijn!
  Sri Lanka tea
 5. Een treinrit om nooit meer te vergeten
  Sri Lanka heeft ongelooflijk mooie treinritjes door het landschap. De trein zelf is al erg charmant en geeft je het gevoel alsof je 100 jaar terug de tijd in wordt gegooid, maar als deze begint de rijden valt je mond spontaan open, zo mooi is het landschap van dit eiland. Je kan het vergelijken met de hop-on, hop-off bussen die door de grote Europese steden rijden ;).
 6. Sri Lanka is Surfer’s Paradise
  Voor surfers van elk niveau is er op Sri Lanka wel een goede golf te vinden. Zoals al eerder gezegd, op de stranden hangt een erg goede sfeer. Waarom niet even een paar golven pakken?
  Surfen Sri Lanka
 7. Het eten is er superlekker
  Het lijkt bijna allemaal perfect te zijn, dus ook aan het eten ontbreekt het niet. Aangezien Sri Lanka verwant is aan India (het wordt ook wel India-lite genoemd), is de Indiaase keuken erg populair. Veel spices, curry en rijst dus! Daarnaast kan je verwachten wat een tropisch eiland toebehoort: kokosnoten & vers fruit.

Ben je overtuigd? Wij ook, we zien je daar! Voor goedkope vliegtickets Sri Lanka kan je het best even hier kijken: vliegtickets Sri Lanka

Mocht je meer willen lezen over Sri Lanka, dat kan hier: Sri Lanka reisgids