Canada: het land van ongerepte natuur, wilde dieren en relaxte steden. Canada biedt ontzettend veel op het gebied van natuur en cultuur. Staat Canada nog niet op je bucketlist? Dit zijn zeven redenen om vandaag nog een ticket te kopen.

1. Canada is het #1 land om in te leven.

Canada is voor de zesde keer uitgeroepen tot het beste land ter wereld om in te leven. Het land heeft namelijk de hoogste levensstandaard en nergens anders leven zóveel verschillende culturen bij elkaar. Daarnaast worden de inwoners van Canada gezien als vriendelijk en relaxte mensen en biedt het land één van de schoonste leefomgevingen ter wereld.

2. Bewonder prachtige wilde dieren

Canada is hét land als het gaat om wilde dieren. Van walvissen tot beren, Canada heeft het allemaal. De zwarte beer is de meest voorkomende beer in de Canadese natuur en te vinden in meerdere gebieden. Voor ijsberen moet je in de stad Churchill zijn en walvissen kun je bewonderen aan de oost en westkust van Canada. Ben je opzoek naar orka’s? Bezoek dan het eiland Vancouver Island te bereiken per boot vanaf Vancouver.

3. Het New York van Canada: Toronto

Toronto is een levendige stad met ongeveer 2,5 miljoen inwoners. Ondanks het grote aantal inwoners voelt de stad gemoedelijk aan. In de stad komen veel verschillende culturen samen, wat voor veel diversiteit zorgt. Zo heb je bijvoorbeeld Greektown en Portugal village. Deze etnische groepen hebben allemaal hun eigen festivals en tradities wat Toronto een zeer kleurrijke stad maakt. De historische St. Lawrence Market in Old Town Toronto, die door National Geographic is benoemd tot beste etenswarenmarkt ter wereld, is zeker de moeite waard om een kijkje te nemen.

4. Spectaculaire treinreizen met adembenemend uitzicht

Door de enorme afstanden in Canada is de trein een perfect vervoersmiddel. Met de trein kom je op plekken waar je anders nooit had kunnen komen. Geniet van fenomenale uitzichten terwijl je comfortabel in de trein zit. Sommige treinen hebben zelfs een panoramisch dakraam zoals de Rocky Mountaineer.

5. Montreal: het Parijs van Noord-Amerika

Montreal is de op één na grootste stad van Canada en op Parijs na de grootste Franstalige stad ter wereld. Een unieke Noord-Amerikaanse stad, omgeven door water, met Europese invloeden en een lange geschiedenis. Het stadscentrum is modern met veel wolkenkrabbers en er hangt zowel overdag als ’s nachts een hippe sfeer. Even buiten het moderne centrum is het oude stadsdeel te vinden dat een heel ander beeld van Montreal geeft. Hier kun je het culturele erfgoed van de stad bewonderen.

6. Bewonder het magische Noorderlicht vanuit Whitehorse

Bij het Noorderlicht denken mensen vaak aan landen zoals IJsland en Noorwegen. In Canada is dit magische licht echter ook te zien! De plekken waar het Noorderlicht te zien is in Canada zijn: Whitehorse, Yellowknife en Churchill. Wacht niet langer en aanschouw het Noorderlicht zelf in Canada.

7. Het bekendste meer van Canada: Lake Louise

Het meest gefotografeerde meer in Canada: Lake Louise. Dit heeft niet alleen met de magische ligging van het meer te maken maar ook het natuurfenomeen dat in de zomer plaats vindt. Een paar weken per jaar in de zomer wordt het meer felblauw/groen. Dit prachtige meer bevindt zich in het Banff National Park.

Enthousiast geworden over Canada? Bekijk hier al onze beste deals!