Je kent de bekende citytrips naar Londen, Parijs, Berlijn en Barcelona ondertussen wel. Dit zijn stuk voor stuk vette steden, máár Europa kent nog veel meer ideale steden voor je Europese stedentrip. Waarom deze toch minder populair lijken te zijn, is ons een vraag. Lees hier over 6 vergeten Europese steden die zeker een bezoek waard zijn:

Tallinn (Estland)

Tallinn (Estland) vergeten Europese steden city trip
Het oude centrum van Tallinn is blijven hangen in de middeleeuwen. Met talloze gebouwen die stammen uit de middeleeuwen en een heuse stadsmuur is het pittoreske stadscentrum een bezoek waard. De Hanzestad ligt aan de Finse Golf (met de boot ligt Helsinki 2,5 uur varen) en is de hoofdstad van Estland. Het voormalige Sovjet-land heeft haar imago flink opgeschroefd om zich te ontdoen aan het ‘grijze’ Sovjet verleden. Één van de kenmerken hiervan is de zeer moderne skyline van Tallinn.

Bilbao (Spanje)

vergeten Europese steden city trip Bilbao

De hoofdstad van de Noord-Spaanse regio ‘Baskenland’ is een culturele hotspot in Spanje. Met twee van de beste kunstgalerijen, waaronder het wereldberoemde Guggenheim, is er meer dan genoeg te doen. In Baskenland vind je een antwoord op de Spaanse tapas, genaamd Pinxtos. Bilbao ligt aan de rivier de Nervión en daarnaast ligt het ook nabij de monding van deze rivier. De stad bezit vanwege haar ligging, nog steeds de grootste haven van Spanje op die van Barcelona na.

Edinburgh (Groot Brittanië)

vergeten Europese steden city trip Edinburgh

De Schotse stad Edinburgh is op te delen in de wijken ‘Old Town’ en ‘New Town’. De ‘Old Town’ is het oude stadscentrum en kenmerkt zich aan de smalle straatjes gebouwd in een visgraatpatroon met straten als ‘The Royal Mile’. Een stadscentrum waar de geschiedenis nog zichtbaar is. Gezamenlijk met ‘New Town’ zijn de twee wijken opgenomen op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Edinburgh smeekt om ontdekt te worden en dat vinden wij zeker de moeite waar. Het is absoluut het perfecte begin van je reis door Schotland.

Belgrado (Servië)

vergeten Europese steden city trip Belgrado

De hoofdstad van het voormalige Joegoslavië (tegenwoordig de hoofdstad van Servië) treedt langzaamaan uit haar ‘grauwe’ verleden. Belgrado wordt in het Servisch geschreven als Beograd, wat ‘witte stad’ stad betekend. De stad met veel religieus erfgoed heeft als kroonjuweel het Kalemegdan citadel op een heuvel met uitzicht over de monding van de Sava rivier in de Donau. Een ware prachtstad.

München (Duitsland)

vergeten Europese steden city trip Munchen

Niet een helemaal vergeten stad, want met oktoberfest stroomt het er zeker vol met toeristen. De rest van het jaar is het een onontdekte parel die veel meer te bieden heeft dan alleen bier. München ligt aan de voet van de Alpen en is daarom perfect te combineren met een actieve vakantie in de buurt. In München is een bezoek aan de Frauenkirche het ook zeker waard. Wandel naar de top van de stad want vanaf daar heb je een prachtige uitzicht over de oude stad. Daarnaast zijn bekende bezienswaardigheden het Marienplatz, midden in het centrum, en het Schloss Nymphenburg. Dit paleis is gebouwd in barokstijl en was het vakantiehuis voor de heersers uit Beieren.

Bern (Zwitserland)

vergeten Europese steden city trip Bern

De meesten denken bij Zwitserland aan steden als Zürich, Bazel en Genève, maar vaak wordt de onbekende hoofdstad van het land vergeten; Bern! De stad heeft een klein stadscentrum waardoor alle bezienswaardigheden zich op loopafstand bevinden. Bern is gebouwd in de bocht van de rivier de Aare. De meest bekende highlight van Bern is de Zytglogge. Deze klokkentoren trekt veel publiek wanneer vier minuten voor het uur dansende poppen een figuurspel vertonen.

Wil jij verrast worden door één van deze vergeten Europese steden? Wij vinden dat jij dit echt niet kan missen en hebben daarom de beste deals geselecteerd. Deze en nog veel meer onontdekte steden kun jij makkelijker ontdekken dan je denkt!