Altijd al een stedentrip naar Boedapest willen maken? Met deze tips van vliegticketwebsite PaperFlies bespaar jij een hoop geld. Hier vind je informatie voor een goedkoop weekend naar deze prachtige stad.

Boedapest is de hoofdstad van Hongarije en ligt in het oosten van Europa. Deze stad is één van de goedkoopste steden voor een stedentrip in Europa. Boedapest heeft veel weg van Parijs, maar natuurlijk met een vleugje Oostblok. Bezoek tijdens je stedentrip in Boedapest het parlement, Fishermans Bastion en de Thermische Baden. Om je stedentrip nog leuker te maken heb ik hier 6 tips om het zo goedkoop mogelijk te maken.

1. Goedkoop overnachten in Boedapest

Doordat Boedapest vooral de afgelopen jaren steeds populairder is geworden, zijn de hotels en de hostels met grote getallen aanwezig. Het is hierdoor niet moeilijk om goedkoop te overnachten. Voor elk budget is er een hotel of hostel te vinden. Hecht je niet heel veel waarde aan luxe zijn er veel hostels te vinden voor €10,- per nacht. Wil je zeker zijn van deze prijs? Boek het dan ruim van te voren. Ook een vliegticket is al mogelijk vanaf €18 retour!

2. Gratis stad-wandeltours

Elke dag worden er gratis walking tours gehouden in Boedapest. Je vindt ze op het het Vorosmarty Square. Per groep is er een guide die je alles verteld over de stad. Denk bijvoorbeeld aan de geschiedenis, bezienswaardigheden en de onbekende plekjes van de stad. Deze tours brengen je langs alle leuke plekjes in de stad.

3. Goedkoop met het openbaar vervoer

Als je veel met het openbaar vervoer wil reizen, neem dan een dagkaart. Hiermee reis je onbeperkt met het openbaar vervoer. Een dagkaart kost ongeveer €5,35.

4. Goedkoop eten in Boedapest

Eten in de stad Boedapest is erg goedkoop. Voor minder dan 10 euro krijg je bij de kleine restaurants al een goede maaltijd. Ga hier vooral de zijstraatjes in weg van de drukkere gebieden. Daar is het eten over het algemeen veel goedkoper.

 

5. Goedkoop uitgaan in Boedapest

Uitgaan in Boedapest is over het algemeen heel goedkoop. Voor een biertje betaal je ongeveer €1,-. Dit is natuurlijk niet in de hoofdstraten van de stad. Door deze prijzen is deze stad een van de goedkoopste steden om uit te gaan van Europa.

6. Gratis naar een museum

Een bezoek aan het Hongaarse Nationaal Museum is zeker een goede tijdsvulling op een regenachtige dag. Dit museum is de plek om te leren over de Hongaarse geschiedenis en is het grootste museum van Hongarije. De toegang tot het museum is helemaal gratis.

 

Wil jij een stedentrip naar Boedapest maken? Kijk dan op PaperFlies. PaperFlies zoekt dagelijks door duizenden reisaanbiedingen om jou alleen het beste aanbod te doen. Zo betaal je nooit teveel voor je vliegticket of vakantie.