Marokko ligt in Afrika. Denk je aan Marokko, dan denk je aan kleuren, lekker eten, kruiden en een geweldige rondreis. Marokko is een sprookje met haar Arabische, kleurrijke cultuur. Je beland in een totaal andere wereld op maar 3,5 uur vliegen vanaf Amsterdam. Struin door de smalle steegjes, langs de ezelskarren en gebouwen die geweldig betegeld zijn. PaperFlies selecteerde de plekjes die jij zeker moet hebben gezien.

kameel, marokko, reis

1. De blauwe stad Chefchaouwen
Blauw is de kleur van het dorp ‘Chefchaouwen’. Dit dorpje vind je verscholen hoog in het Noord-Marokkaanse Rifgebergte. Zigzag langs de blauw geschilderde muren van de medina. Medina betekent ‘stad’ in het Arabisch. Vaak is dit het oude gedeelte van de stad, omringt door stadsmuren met een wirwar aan straatjes. Het lijkt allemaal chaotisch, maar dit heeft een reden. Het stratenpatroon is met opzet als een doolhof opgezet, als de vijand vroeger wist binnen te dringen, was hij al snel verdwaald en konden bewoners zich veilig stellen. Dit zal een onmisbare indruk op je achterlaten. Loop door de schattige straatjes en ga voor een verkoelend drankje op een terras in de relaxte souks. Ontdek het met een vliegticket van PaperFlies.

stad, marokko, blauw

2. De gele stad Meknes
Geel is de kleur van het stadje Meknes. De straten zijn eigenlijk rozerood, maar in het mausoleum van Moulay Ismaïl neemt geel duidelijk de overhand. Deze man was een beruchte sultan, samen met zijn vrouw en twee kinderen woonden zij in Meknes. Het mausoleum is een herdenking aan de sultan, deze is rijk versierd met het mooiste mozaïek en prachtig beschilderd. Het is er oogverblindend mooi, een rustige plek met een heerlijke sfeer.

3. Fes de oker-stad
Fes staat in het teken van de kleur Oker, bezoek jij deze inspirerende stad dan ga jij terug in de tijd. Wanneer je de stad nadert zie je de middeleeuwse okergele gebouwen. Fes ligt gebouwd tegen een heuvel. In de stad vind je oude marktkramen, hoor je gebeden en heeft de authentieke cultuur de overhand.

kameel, stad, marokko

4. De oranje stad Erg Chebbi
Mis je oranje in je reis door Marokko? Breng dan een bezoek aan Erg Chebbi. De woestijn van Erg Chebbi kan niet missen tijdens jouw reis. Stap op een kameel en dwaal door de Sahara en bewonder de indrukwekkende opkomst van de zon die de Sahara verwarmd. Geniet van de eindeloze zandduinen zover je kunt kijken en een prachtige zonsondergang.

5. De rode koningsstad Marrakesh
Koningsstad Marrakesh mag niet ontbreken tijdens jouw reis door Marokko. Bij deze stad hoort de kleur rood. Marrakesh heeft ongelofelijk veel te bieden voor jouw als toerist. Dwaal door de Medina naar het Djemma El-Fna-plein, overdag is dit een bruisend stadsdeel met veel straatartiesten, in de avond kun je er heerlijk eten.

marrakesh, stad, rood
De souks in Marrakesh vormen een labyrint van smalle straatjes die volstaan met spullen. Zo vind je hier tassen, kettingen, aardewerk, kruiden en kleding. Dit is een markt waar alles te vinden is. Tevens vind je hier prachtige souvenirs voor het thuisfront. De kruiden, noten en dadels die je volop in Marokko vindt hebben de kleur van aardetinten. Vergeet niet om een groen kopje muntthee te proeven, dit heerlijke drankje is een goede oppepper tijdens de reis.

souks, kruiden, marokko

Tip: verblijf in een authentieke riad
Marokkaans en traditioneel verblijven? Slaap dan in een gezellige riad. Een riad is een groot huis met een binnenplaats of binnentuin. Je beleeft niet alleen optimaal de charme van Marokko, maar het is ook nog betaalbaar. Je overnacht al vanaf €10 euro per nacht, hier maak je kennis met andere reizigers en locals. Vaak kun je excursies boeken of tips van de locals krijgen, een onvergetelijke ervaring. Met een vliegticket naar Marokko beleef je het allemaal.

zwembad, riad, marokko

Wil jij naar Marokko op vakantie? Kijk dan op PaperFlies. PaperFlies zoekt dagelijks namelijk door duizenden vliegticket aanbiedingen om jou alleen het beste aanbod te doen. Zo betaal je nooit teveel voor je vliegticket of vakantie.