Staat een vakantie naar Marrakesh bij jou op de planning? Reiswebsite PaperFlies heeft de beste tips voor je geselecteerd. Als je denkt aan Marrakesh krijg je gelijk een sprookjesachtig beeld in je hoofd. De Arabische, kleurrijke cultuur, een totaal andere wereld vind je al op 3,5 uur vliegen vanaf Amsterdam.

De geweldige koningsstad van Marokko heeft smalle steegjes die je kunt ontdekken, met ezelskarren en mooi betegelde gebouwen. Er zijn zoveel bekende en onbekende plekjes dat je jezelf dagenlang kan vermaken. Je kan er spotgoedkoop eten, je hebt er prachtige bezienswaardigheden en je kunt op elke straathoek wel iets te beleven. Proef van deze bijzondere cultuur, Marrakesh zal je blijven verrassen.

1. Bezoek de indrukwekkende ‘Ksar van Aït Ben Haddou’
Een ‘Ksar’ is een soort van fort, gemaakt van klei en stro. Dit fort wordt bewoont door een dorpsgemeenschap, dat is tegenwoordig vrij bijzonder. Het is geweldig om op je gemak door alle straatjes en poortjes te dwalen die omhoog en naar beneden kronkelen. Wanneer je helemaal naar boven klimt kun je uitkijken over het machtige besneeuwde Atlasgebergte. De liefhebber kan hier in stijl overnachten inclusief een hotel met zwembad, zo kom je helemaal in de Marokkaanse sferen. Een vaardigheid die je in Marrakesh kunt oefenen is afdingen. Of je een taxi neemt of gaat winkelen in de schattige winkeltjes, afdingen is een onderdeel van de cultuur. Vraag in het begin naar de vraagprijs om te ondervinden wat de waarde is van verschillende spullen. Bij interesse kun je verschillende winkeltjes vergelijken en zorgen dat de verkopers zakken in prijs.

Ait Ben Haddou

2. Dwaal eindeloos door de medina
In veel Arabische steden zoals Marrakesh vind je een oude medina. Medina betekent ‘stad’ in het Arabisch. Vaak is dit het oude gedeelte van de stad, omringt door stadsmuren. Dwaal uren langs de oranjerode muren, een combinatie van geuren en een doolhof van zigzag straatjes door elkaar. Een onwisbare indruk! Verdwaal je? Alle wegen leiden naar het plein Djemaa el Fna. Het lijkt allemaal chaotisch, maar dit heeft een reden. Het stratenpatroon is met opzet als een doolhof opgezet, als de vijand vroeger wist binnen te dringen, was hij al snel verdwaald en konden bewoners zich veilig stellen. Nu kun je er winkelen en uitgaan, met een ticket naar Marrakesh vang je een glimp op van het ‘oude’ Marrakesh.

marokko medina

3. Het plein Djemaa el Fna
In het centrum van Marrakesh vind je dit prachtige plein. Tientallen straatjes leiden naar dit plein, om in de avond te genieten van de zonsondergang op een van de dakterrassen. Vanaf 5 uur verandert Djeema El Fna bovendien in een enorm openlucht restaurant, voor goedkope prijsjes heb je heerlijke specialiteiten. Op dit plein is altijd iets te beleven, hier vind je verhalenvertellers, slangenbezweerders, muzikanten, acrobaten en kraampjes waar je heerlijk en spotgoedkoop kan eten.

Djemaa el Fna

4. Een authentiek verblijf in een riad
Marokkaans en traditioneel verblijven? Slaap dan in een gezellige riad. Een riad is een groot huis met een binnenplaats of binnentuin. Je beleeft niet alleen optimaal de charme van Marrakesh, maar het is ook nog betaalbaar. Je overnacht al vanaf €10 euro per nacht, hier maak je kennis met andere reizigers en locals. Vaak kun je excursies boeken of tips van de locals krijgen, een onvergetelijke ervaring. Met een vliegticket naar Marrakesh beleef je het allemaal.

riad marrakech

5. Uitwaaien langs de kust bij Essaouira
Een prachtige kustplaats op 3 uur rijden vanaf Marrakesh. Dit knusse vissersplaatsje is omringt door de media. Dwaal eindeloos langs de witte huizen met klassieke blauwe luiken, wat een charme heeft Essaouira. Levendig door de vrolijke muzikanten, kronkelende straten en steegjes en winkeltjes van creatieve kunstenaars. Maak met een bootje een tripje langs de stad en de kustlijn. Bekijk de eilandjes voor de kust met een oud Portugees fort en een verlaten gevangenis, je zult onder de indruk zijn. Tevens is deze plek het paradijs voor watersportliefhebbers.

Essaouira

6. Duik in het verleden van Marrakesh
Wil je alles te weten komen over het oude Marrakesh? Kom dan een ochtendje cultuur snuiven in museum Dar Si Saïd. Het gebouw een fascinerend oud paleis gemaakt met de mooiste mozaïek en prachtig houtsnijwerk. Heerlijk om je ochtend door te brengen en prachtige plaatjes te schieten.

Sidi Saiyyed moskee

Wil jij op reis naar Marrakesh? Kijk dan op PaperFlies. PaperFlies zoekt dagelijks namelijk door duizenden reisaanbiedingen om jou alleen het beste aanbod te doen. Zo betaal je nooit teveel voor je vliegticket of vakantie.