Een stedentrip maken is anno 2020 heel normaal. Zo normaal zelfs, dat je waarschijnlijk al op heel wat plaatsen geweest bent. Je wilt wel een stedentrip maken, maar Londen, Parijs en Rome heb je al gezien… PaperFlies heeft voor jou 5 Europese steden op een rijtje gezet die je wellicht nog niet ontdekt hebt en zeker de moeite waard zijn.

Skopje – Macedonië
In het land van Alexander de Grote ligt een goed bewaard geheim, een hoofdstad die eeuwenoud is en zoveel charme en gezelligheid uitstraalt, dat je je afvraagt waarom je hier nog nooit eerder aan gedacht hebt. De reis gaat naar Skopje, de hoofdstad van Macedonië! In het centrum van de stad vind je bijzondere kerken, moskeeën en badhuizen en aan de rand van de stad vind je de diep uitgesneden Matkakloof.  In deze kloof zijn verschillende schatten te vinden, zoals enkele Byzantijnse kloosters, een burcht, zeldzame flora en fauna en verschillende grotten.

Riga – Letland
In de Middeleeuwen was Riga, de hoofdstad van Letland, een belangrijke handelsstad, maar tegenwoordig is het een prachtige bestemming voor wie op zoek is naar kunst, cultuur en historie.
De Oude Stad van Riga wordt door de Letten Vecrīga genoemd. Hier vind je de bezienswaardigheden, pleintjes, winkels, bars, clubs en restaurants. Daarnaast heb je ook een prachtig stadspark in het centrum, Bastejkalns. Door het midden van het park stroomt het kanaal van Pilsetas, hierdoor tref je in het park schilderachtige bruggen aan.

Málaga – Spanje
Málaga heeft een prachtig, oud centrum met smalle straatjes, gezellige tapasbarretjes en geurige bloemen. In het Picasso Museum leer je alles over Pablo Picasso – die in Málaga geboren werd. Geniet daarna van zon, zee én een lekkere cocktail op het strand, dat vanuit de stad gemakkelijk te bereiken is.

 

Bergamo – Italië
Bergamo is een van de mooiste steden van Noord-Italië. In tegenstelling tot de bekende Italiaanse steden, vind je hier geen massatoerisme. De stad ligt bovenop een heuvel en wordt omringd door 15e euwse Venetiaanse stadsmuren.  In het sfeervolle, oude centrum vind je vele kleine restaurantjes, barretjes, ambachtswinkeltjes, gezellige terrasjes en banketbakkers die de beroemde polenta e osei, een taart met gele suiker en chocoladevogeltjes, verkopen.

Wroclaw – Polen
Wroclaw is weliswaar de afgelopen jaren steeds populairder geworden, maar voor veel mensen is het een nog onbekende stad. Wroclaw heeft een uniek karakter: een mix van moderniteit en geschiedenis. Het historische centrum, de gotische kerken, vredige parken en het middeleeuwse marktplein Rynek Ratusz maken van Wroclaw een uitstekende bestemming voor een stedentrip. De stad is ook nog eens goed betaalbaar, dus waar wacht je nog op?

Zoek jij goedkope vliegtickets naar deze bestemmingen? Kijk dan op PaperFlies. Dagelijks zoeken wij door duizenden aanbiedingen om jou alleen het beste aanbod te doen.