Zuid-Afrika (officieel de republiek Zuid-Afrika) is een van de meest populaire bestemmingen onder Afrikaanse toeristen. Sinds de wereldkampioenschappen van voetbal hier werden gehouden is de bestemming nog meer opgebloeid. Duizenden toeristen bezoeken Zuid-Afrika elk jaar en zijn sprakeloos door de ontwikkelingen van het land waaronder de infrastructuur, natuur, cultuur en het veelzijdige toerisme aanbod. Maar waarom bezoeken zoveel mensen Zuid-Afrika? Lees hier de 5 ultieme redenen van dit fenomeen!

1. Wildlife en safari 

Zuid-Afrika, natuur, leeuw

 Zuid-Afrika is een expositie van de meest rijke en mooie natuurlijke flora en fauna in de wereld. Het bekijken van ´the big 5´, pinguïns, walvissen en vogels is een absoluut adembenemende ervaring. Terwijl een van de grootste natuurparken in de wereld, Kruger Park, een onvergetelijke safari ervaring biedt.

2. Ontwikkeling infrastructuur 

Screen Shot 2015-06-26 at 15.18.12

Als onderdeel van de FIFA wereldkampioenschappen voorbereiding werden alle vliegvelden, wegen en andere infrastructuur faciliteiten her ontwikkeld en naar een uitermate hoog niveau gebracht. Cruisend boven deze perfect verharde wegen, starend naar de schilderachtige landschappen van Zuid-Afrika zal dit land op elke toerist een onuitwisbare indruk achterlaten. 

3. Waar voor je geld 

Screen Shot 2015-06-26 at 15.18.20

Dit buitengewone land trekt ook toeristen aan door haar toegankelijke prijzen. Zuid-Afrika is een toonbeeld van de grote waarde voor uw geld. Het vinden van redelijke prijzen voor een overnachting zal je dan ook zonder moeite vergaan. Om je een idee te geven, hier is een lijstje van enkele prijzen: een biertje: €0,45; Een kopje koffie -€0,35; Een pakje sigaretten – €0,70; een kaartje voor de film – €2,25.

4. Duurzaam toerisme 

Screen Shot 2015-06-26 at 15.18.27

Wist u dat het gebied van Kruger National Park gelijk is aan de oppervlakte van Wales? Kruger National Park is de thuisbasis van een grote verscheidenheid aan dieren. Terwijl je in  Zuid-Afrika een bijdrage kunt leveren aan verschillende sociale projecten en het behoud hiervan.

5. De Afrikaanse gerechten en wijnen

Screen Shot 2015-06-26 at 15.18.35

De keuken van Zuid-Afrika is onderworpen door Europese en Aziatische invloeden, waardoor het erg lekker smaakt. Kaapstad wordt beschouwd als de gastronomische hoofdstad van Zuid- Afrika. Onnodig te zeggen is dat Zuid-Afrika bekend staat om haar wijn en fantastische wijngaarden. Zorg ervoor dat je niet naar huis gaat zonder het proeven van deze heerlijke Zuid-Afrikaanse wijnen.

Meer over Kaapstad en Zuid-Afrika is te lezen in onze PaperGuide. Ik weet zeker dat ik gaf je genoeg redenen heb gegeven om je vlucht naar Zuid-Afrika boeken!