De 5 slechtste luchthavens van 2014

Dat reizen niet altijd comfortabel en leuk is weten we allemaal wel. Het lange wachten, de drukte en de vieze toiletten op een luchthaven. Het maakt je reis er niet makkelijker op. Maar mocht je de volgende keer weer zitten te wachten, bedenk dat het altijd nog erger kan. Tenzij je op een van deze 5 luchthavens zit te wachten. Hieronder volgt namelijk een lijst van 5 luchthavens die je volgens je medereizigers beter kunt mijden.

5. New York City LaGuardia International Airport, Verenigde Staten(LGA)

Deze luchthaven staat in de top 5 wegens zijn lange rijen voor de douane, het saaie interieur, de kleine keuzen in horecazaken en het geregeld onbeschofte personeel. Slapen wordt op deze luchthaven ook vrij onmogelijk gemaakt. De stoelen missen kussens maar hebben wel allemaal armleuningen. Dat ligt vast heerlijk wanneer je op je vertraagde vlucht ligt te wachten.

4. Berlin Tegel International Airport, Duitsland(TXL)

Veel toeristen komen naar Berlijn voor de bezienswaardigheden en het bruisende nachtleven. Hoe anders is het gesteld met de dichtstbijzijnde luchthaven van deze stad. Het had allereerst wel wat meer sfeer en comfort aanwezig mogen zijn. De luchthaven zit verder ruim over zijn capaciteit heen en heeft daarom een tekort aan zitplaatsen, eet- en drink gelegenheden. Gelukkig wordt er gewerkt aan de nieuwe luchthaven Berlin Brandenburg die alle functies van Tegel zal overnemen.

3. Paris Beauvais-Tille International Airport, Frankrijk(BVA)

Paris Beauvais-Tille heeft meer weg van een busstation dan van een luchthaven. Vooral low-budget maatschappijen vliegen op deze luchthaven en dat is ook terug te zien aan het interieur van het gebouw. Daarnaast ligt dit vliegveld helemaal niet bij Parijs maar op 88 kilometer afstand. En zo duurt je reis zomaar 1,5 uur langer.

2. Manila Ninoy Aquino International Airport, Filipijnen(MNL)

Ook hier zijn de veelgehoorde klachten: beperkte zitplaatsen, drukte en onvriendelijk douane personeel, daarnaast hebben ze hier ook last van stinkende toiletten. Het grootste probleem bevindt zich in terminal 1 die het afgelopen jaar zelfs een aantal maanden zonder airco heeft moeten stellen. En dat is in de hitte van Manilla natuurlijk geen prettige ervaring als je in de rij staat.

1. Kathmandu Tribhavan International Airport, Nepal(KTM)

Als enige internationale luchthaven van Nepal zou wat meer comfort en hygiëne niet verkeerd geweest zijn. Als je hier wat wil bijslapen dan zal je dat op de grond moeten doen. De sanitaire voorzieningen zijn daarnaast niet hygiënisch en ook hier worden vergelijkingen gemaakt met een busstation. Waar ze in Manilla nog een niet werkende airco hadden, hebben ze er in Kathmandu helemaal geen één.

Na het lezen van dit stukje wil je wellicht niet af reizen naar één van deze plekken, maar gelukkig is er genoeg ander moois in de wereld. Bij PaperFlies zoeken wij dagelijks door duizenden vluchten om alleen jou het beste aanbod te doen. Via de zoekmachine op PaperFlies.com vind je de goedkoopste vliegticket deals van het internet.

Site-standaard

Dutchie & Co-founder PaperFlies