Het is dé manier om de wereld te zien on a budget: backpacken. Je hele leven zit verpakt in een gigantische rugzak waarmee je van miljoenenstad naar bounty eiland naar uitgestrekte natuurlandschappen hopt. Het is een makkelijke, gezellige en goedkope manier van reizen en je leert er ook nog eens een hoop van.

backpacken

Freedom

Je bent vrij om te gaan en staan waar je wil. Je bent nergens aan gebonden en kunt doen waar je zin in hebt. Toch nog een dagje relaxen op dat fantastische strand in Thailand? Of juist een paar dagen eerder weg uit die regenachtige stad? Het kan allemaal. Backpackers zijn openminded en leven van dag tot dag.

backpacken

Het is goedkoop

Het is bijna onmogelijk om goedkoper te reizen dan wanneer je gaat backpacken. Je hele hebben en houden draag je op je rug terwijl je van hostel naar hostel hopt. Je zult niet in 5 sterren hotels verblijven en Michelin waardige maaltijden eten, maar je ziet wel de wereld zonder je hele spaarrekening te hoeven plunderen.

backpacken friends

Vrienden maken was nog nooit zo makkelijk

Je maakt nergens zo snel vrienden als wanneer je op reis bent. Als backpacker breng je veel tijd door in hostels met gedeelde slaapzalen. Er is altijd wel iemand waar je een praatje mee kunt maken, die tips heeft of een interessant verhaal. En als je ze zat bent, vertrek je gewoon weer!

locals backpackenLearn from the locals

Backpacken is de beste manier om een land écht te leren kennen. Je komt al snel in contact met de locals en van hen leer je de meest exclusieve plekjes kennen. Om vervolgens die tips weer door te geven aan mede reizigers.

backpacken reisboekje

Je eigen verhaal

Er kan niks op tegen de fantastische verhalen die backpacken oplevert. Reizen is één groot avontuur. Je maakt elke dag wat nieuws mee, leert elke dag nieuwe interessante mensen kennen en weet alles over de cultuur van een land.

Wil jij ook backpacken? Bij PaperFlies doorzoeken we dagelijks duizenden reisaanbiedingen om jou alleen het beste aanbod te doen. Zo betaal je nooit teveel voor je vliegticket en heb je meer budget over voor je reis.