Heerlijk over de wereld zwerven met een backpack op de rug en met je beste vriend(in) aan je zijde. Kleine dorpjes ontdekken en overal een biertje doen terwijl je van de zonsondergang geniet. Klinkt goed, niet? Reizen is niet alleen heerlijk om te doen maar je wordt er ook nog eens een beter persoon van! Hieronder 5 redenen waarom dat zo is.

1. Je wordt geduldiger
Van reizen wordt iedereen iedereen geduldiger, denk maar is aan de momenten dat je in de lange rij stond voor de douane, dat je moest wachten tot dat jouw koffer of tas tevoorschijn kwam of dat de WiFi súper langzaam was. Als je nog geen geduldig persoon bent, dan wordt je het wel van reizen!

quote reizen wijsheden

2. Je staat open voor nieuwe ervaringen
Op reis wordt je de hele tijd geconfronteerd met nieuwe dingen die je in ons kikkerlandje nooit zou tegenkomen. De mens is van nature nieuwsgierig en daarom probeer jij nieuwe dingen uit. Zoals het eten van een sprinkhaan of bungeejumpen in Nieuw-Zeeland. Wanneer je het tegenkomt op je reis, doe het dan vooral! Want zeg nou zelf, hoe vet is het als je kan zeggen dat jij een sprong in het diepe hebt gemaakt?

Bungeejump, spannend, zwitserland

3. Het maakt je minder bang voor dingen
Angst zit nogal eens in de weg van wat je wilt bereiken. Maar wanneer je op reis bent en een nieuw (beetje spannend) avontuur op je pad komt: do it! De onverschrokken mentaliteit steekt veel vaker de kop op wanneer je reist dan wanneer je thuis zit. En bovendien: YOLO.  😉

Cliff, springen, water

4. Het maakt je een probleemoplosser
Het klinkt misschien niet heel logisch maar reizen maakt je een kei in problemen oplossen. Wanneer je veel in contact komt met andere culturen zie je hoe die culturen omgaan met dezelfde problemen. Hierdoor wordt je probleemoplossend vermogen vergroot. Je realiseert je sneller dat iets meerdere kanten heeft, en dus ook meerdere oplossingen kan hebben!

Oplossing, probleem, zwart

5. Het maakt je blijer
Misschien wel het grootste voordeel van reizen: je wordt er blijer van! Natuurlijk wordt je gelukkig van het feit dat je mag ontbijten met een cocktail en niet hoeft te werken, maar ook van alle nieuwe ervaringen die je opdoet. Voor reisinspiratie waar je vrolijk van wordt kan je altijd even kijken naar onze happy places blog!

Happy, blij, zon

Klaar voor een nieuw reisavontuur? Wij zoeken dagelijks door duizenden reisaanbiedingen om jou het beste aanbod te doen. Check de PaperFlies deals op onze website. Of meld je hieronder aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de beste reisaanbiedingen.