Jaarlijks weten duizenden reizigers de oostkust van Australië te vinden maar de westkust wordt vaak overgeslagen. Dat is zonde. De westkust van Australië is namelijk onaangetast, ruig en heeft eindeloos veel onvergetelijke highlights. De westkust is zo gaaf dat je er een heel boek over zou kunnen schrijven, maar voor nu delen we alvast 5 redenen waarom je ook de westkust van Australië moet bezoeken.

1.   Je kunt er zwemmen met gigantische walvishaaien

De oostkust mag dan het Great Barrier Reef hebben, maar aan de westkust vind je het Ningaloo Reef. Minder bekend wellicht, maar zeker niet minder bemind. Tussen mei en begin september zwem je hier met gigantische walvishaaien. Reis je buiten deze periode? Niet getreurd. Het hele jaar door vind je er schildpadden, haaien, manta rays en andere geweldige dieren.

2. Je vindt hier de mooiste stranden van Australië

Als je denkt dat de stranden aan de oostkust mooi zijn, dan staat er aan de westkust een mooie verrassing op je te wachten. De stranden zijn hier niet alleen mooier dan aan de oostkust, je vindt er ook een stuk minder mensen. Dat betekent dus dat jij de mooiste stranden ter wereld misschien wel helemaal voor jezelf hebt.

3. Je vindt er de meest schattige knaagdiertjes

Wil je de allerleukste diertjes van Australië ontmoeten? Dan moet je zeker een dagtripje maken naar Rottnest Island. Op dit eilandje vlak voor de kust van Perth vind je namelijk de meest schattige Quokkas. Dit zijn een soort gigantische woestijnratten die ontzettend nieuwsgierig en grappig zijn. Je kunt Rottnest Island het makkelijkste per fiets verkennen zodat je alle tijd hebt om de schattige beestjes te bewonderen.

4. Je vindt er schitterende nationale parken

Australië ligt bezaaid met toffe natuurparken, maar de westkust heeft misschien wel de meest spectaculaire: Karijini National Park. In dit park combineer je fijne wandelingen met prachtige uitzichtpunten, dieprode rotsen en azuurblauw water waar je heerlijk in kunt afkoelen. Het is een park waar je jezelf makkelijk een paar dagen kunt vermaken.

5. Je vindt er de zonnigste stad van Australië

Kom je naar Australië voor de zon? Dan moet je toch echt aan de westkust zijn. Perth is namelijk de zonnigste stad van Australië. Daarnaast heeft Perth meer dan 19 stranden waar je kunt surfen, snorkelen of zonnen en doet het qua cafés en restaurants zeker niet onder voor Melbourne of Sydney.

Bijkomend voordeel is dat Perth vaak de goedkoopste bestemming in Australië is om naartoe te vliegen. Zeker als je vanuit een land in Zuid-Oost Azië vliegt.

Ben jij van plan om naar Australië te gaan? Overweeg dan zeker ook om de westkust te bezoeken. Deze 5 redenen om te gaan zijn slechts een begin want er zijn nog veel meer highlights. Interesse gewekt? Download de gratis reisgids voor backpacken in Australië en ontdek meer dan 450 highlights in Australië, alles wat je moet regelen voor vertrek en meer.