5 dingen die jij nog niet wist over Venetië!

Het eerste beeld van Venetië zal voor iedereen hetzelfde zijn: een prachtige Italiaanse stad met honderden kanalen, waar de gondel het meest gebruikte vervoersmiddel is. Het wordt gezien als één van de meest romantische plekken op aarde waardoor het logischerwijs ook wel “de stad van de romantiek” wordt genoemd. Dit klopt allemaal, maar ben je wel eens dieper in de geschiedenis van de Italiaanse stad gedoken? Hier vind je de vijf leukste feitjes op een rij.

Geschiedenis en feitjes Venetië

venetie bruggen kanalen boten

1. Wist je dat Venetië uit maar liefst 118 eilanden bestaat die met elkaar verbonden worden door zo’n 400 bruggen die over 170 kanalen lopen? Het is dan ook niet voor niets dat veel Venetianen de boot pakken om van de ene naar de kant te komen!

venetie casanova

2. Wist je dat een aantal historische helden geboren zijn Venetië? Wat dacht je van de beroemde hartenbreker ‘Casanova’, die de straten van de Italiaanse stad vroeger onveilig maakte. Of de ontdekkingsreiziger Marco Polo, die de handel tussen Europa en Azië op gang zette. Ook de wereldberoemde componist Antonio Vivaldi in Venetië geboren, met zijn muziek kan hij nog steeds menig hart sneller doen laten kloppen.

venetie

3. Wist je dat er een vervloekt paleis in Venetië te vinden is? Vraag het aan elke willekeurige Venetiaan en zij zullen allemaal hetzelfde gebouw aanwijzen: het Ca’Dario. Alle eigenaren zijn, volgens de legende, op onverklaarbare wijze overleden. Men zegt dat de bassist van de band “The Who” slachtoffer geworden is van deze vloek; hij huurde dit paleis toen hij op jonge leeftijd stierf.

venetie binnenstad centrum gondels

4. Wist je dat het in Venetië erg leuk is om te verdwalen. Hiermee ontdek je de stad en haar smalle straatjes in de meest pure vorm. Om uren ronddwalen te voorkomen is het wel aan te raden om stiekem een goede kaart van de stad in de achterzak te houden; voor het geval dat!

venetie markt vakantie itiliaans eten

5. Wist je dat de ‘Rialto Market’ de lekkerste markt van Venetië, en misschien wel van heel Italië is? Met heerlijke, versgevangen vis, kleurrijke groenten en ‘dito’ bloemen is de markt zowel een lust voor het oog als de maag. Wil je een product kopen? Pak het dan niet zelf. Het is een Italiaans gebruik om dit aan de verkoper te vragen. Geen zorgen – hij zal je altijd het beste product geven!

Wil jij de echte Venetiaanse cultuur ontdekken? Dit kan, bij PaperFlies zoeken wij dagelijks door duizenden deals om jou alleen het beste aanbod te kunnen doen.

Site-standaard

Dutchie & Co-founder PaperFlies