Edinburgh is misschien niet de eerste stad waar je aan denkt voor een stedentrip. Maar een bezoek aan de Schotse stad zal je verrassen. De stad heeft iets mysterieus. Een stedentrip naar deze Schotse stad is een ideale combinatie van een hippe sfeer en authenticiteit. Je vindt er leuke winkeltjes en heerlijke restaurants, maar ook typisch Schotse museums en de bekende knusse pubs. De afwisseling van Edinburgh, maakt dit zeker één van onze favoriete steden. Met deze tips die PaperFlies voor jou heeft geselecteerd haal jij alles uit een stedentrip naar Edinburgh.

Edinburgh, stedentrip, schotland

1. Ontdek het Edinburgh Castle
Dit is toch wel de meest bezochte bezienswaardigheid van Schotland. Het eeuwenoude kasteel torent vol macht boven de stad uit, boven op een vulkanische rots (Castle Rock). Hier kun je de kroonjuwelen bezichtigen en de Stone of Scone, waarop de koningen van Schotland werden gekroond. Dit indrukwekkende kasteel moet je zeker ontdekken.

kasteel, heuvel, edinburgh

2. The Real Mary King’s Close
Onder de grond van de stad ligt een geheim en verborgen gangenstelsel. Tijdens de wandeling met een gids worden duistere geheimen en verhalen verteld van honderden jaren geleden. Dit is een mysterieuze tour om de stad van vroeger beter te leren kennen.

3. Pub in, pub uit
In de stad Edinburgh kun je goed winkelen en heerlijk eten. Overal vind je restaurantjes en bars. In Schotland moet je een hapje en drankje in een pub van je bucketlist af kunnen strepen. Je herkent de pubs aan een rood, bruin of groene voorgevel. Binnen is het gezellig en knus, de pubs zijn huiselijk ingericht. Breng bijvoorbeeld een bezoek aan een van deze pubs: The Caley Sample Room, The Canny Man’s, The Inn on the Mile & The Sheep Heid Inn.

pub, schotland, drankjes

3. Bewonder de Botanische tuinen
In deze prachtige stad vind je de op een na oudste botanische tuin van Groot-Brittannië. Dit is bijzonder want deze tuinen zijn één van de mooiste ter wereld. Wandel langs de bananen, rijst en cacaobomen. Hier vind je ook tropische planten die de tuin een geweldige kleurrijke tint geven.

4. Bewonder het uitzicht vanaf Calton Hill
Beklim de 100 meter hoge Calton Hill, de oorsprong van een vulkanische berg. Vanaf deze heuvel heb je een adembenemend uitzicht over de stad, de imposante rotsen en de haven. Op de heuvel vind je Griekse gebouwen en het onafgemaakte ´National Monument´.  Dit Monument is ter herdenking van slachtoffers tijdens de Napoleontische oorlogen.

uitzicht, heuvel, stad

5. Highlight: maak een spookachtige Ghost tour
Maak een nacht tour door het mysterieuze Edinburgh. Je ontdekt op een spannende manier het grimmige, gruwelijke en spookachtige verleden van de stad. Alle geheimen over voorouders en de bende van Edinburgh worden op een spookachtige manier verteld, de verhalen zijn waargebeurd. Je voelt de sfeer van onrustige geesten die door de stad en over het kerkhof dwalen. Je dwaalt af naar de ondergrondse wereld van deze stad en daarna gaat de spookachtige avond verder in de oude taverne. Dit moet je hebben meegemaakt!

ruine, heuvel, uitzicht

Wil alles van het mysterieuze Edinburgh ontdekken? Kijk dan op PaperFlies. PaperFlies zoekt dagelijks namelijk door duizenden vliegticket aanbiedingen om jou alleen het beste aanbod te doen. Zo betaal je nooit teveel voor je vliegticket of vakantie.