Het is feest! Maar daar zullen wij in Nederland weinig van merken. 4 juli, Fourth of July, is namelijk dé nationale feestdag van de Verenigde Staten. Plan alle feesten die wij kennen, Koningsdag, Bevrijdingsdag, carnaval etc. op één dag en je komt enigszins in buurt van het feest dat op dit moment in de hele VS aan de gang is.

Fourth of July, ofwel Independence day is het grootste feest van de VS. Overal in het land houdt men feesten, de gehele dag eten mensen van de BBQ en er zijn veel optredens. In de grote steden zijn er bovendien veel parades door de straten. Het grootste spektakel is ’s avonds bij Macy’s in New York City. Daar is de grootste vuurwerkshow van het land. Ieder jaar moet het bigger and better! Een echte aanrader dus.

Op deze feestdag vieren ze overal in de VS dat op 4 juli 1776 de Amerikaanse Onafhankelijkheidsverklaring werd aangenomen in Philadelphia. Vanaf dat moment waren de Verenigde Staten onafhankelijk van Groot-Brittannië. Tegenwoordig wordt the fourth of July vooral gevierd door middel van parades die door de de straten trekken, BBQs die de hele dag vol eten liggen en heel veel vuurwerk. Per staat of stad verschillen de tradities maar feit blijft wel dat overal gevierd wordt dat de Verenigde Staten één, onafhankelijk land is.

parade fourth of july

Fourth of July in New York

New Yorkers trekken op 4 juli in grote getale de stad uit. Ze gaan met name richting de stranden van Long Island en Fire Island om hier te gaan BBQen met de hele familie.

In de stad is weinig terug te vinden van de dagelijkse hectiek. Bijna iedereen heeft vrij en alle winkels, kantoren en scholen zijn gesloten. Her en der verspreid worden feestje gehouden en ook hier zul je veel families tegenkomen die op straat aan het BBQen zijn.

Vaak wordt er door buitenlandse bezoekers gedacht dat er op 4 juli een grote parade in New York wordt georganiseerd. Dit is helaas niet het geval. Wel wordt er ’s avonds één van de grootste vuurwerkshows ter wereld gehouden. De hele show duurt bijna een half uur, heeft meer dan 40.000 explosies en wordt door zo’n 2 miljoen mensen live bekeken. Dat is nog eens een feestelijke afsluiter van mooie feestdag.
vuurwerk new york

Wil jij naar New York of Amerika? Bij PaperFlies zoeken wij dagelijks door duizenden vliegticket aanbiedingen om jou alleen het beste aanbod te doen!