Een stedentrip naar Athene brengt je authentieke straatjes, de Akropolis, een rijke geschiedenis en het Oude Olympus. Athene is de ideale bestemming voor een stedentrip en je geniet ook nog is van de heerlijke temperatuur. PaperFlies heeft de 4 beste tips om Athene te ontdekken en het meeste uit je stedentrip te halen.

1. Bezoek aan de Akropolis

Het bezoeken van de Akropolis is niet te missen tijdens een stedentrip naar Athene. De Akropolis steekt boven de stad uit en is zeker de moeite waard. Op deze berg staat de bekendste attractie van deze stad, namelijk het Parthenon. Deze tempel is opgedragen aan de godin Athene. Tijdens de wandeling naar het Parthenon komt u langs diverse monumenten die zeker ook het bewonderen waard zijn. Het Erechtheum en het theater van Dionysus Eleuthereus bevinden zich ook op deze berg. Vergeet ook zeker niet van het uitzicht over de stad te genieten als u bij het Parthenon bent. Vanaf hier heeft u een uitzicht over heel Athene.

Athene Akropolis

Tip: Ben je een student? Neem dan vooral je studentenkaart mee tijdens deze stedentrip. Bij het laten zien van je studentenkaart krijg je bij veel bezienswaardigheden korting of mag je zelfs gratis naar binnen!

 

2. Wandel door Plaka

Een van de oudste volkswijken van Athene is Plaka. Deze wijk doet je bijna vergeten dat je in een grote wereldstad loopt. Je wandelt door de smalle pittoreske straatjes met souvenirwinkeltjes en verschillende eetgelegenheden. In Plaka is ook veel te zien, zo vind je er de Toren der Winden, de Oude Agora en de bibliotheek van hadrianus. Plaka is vooral bekend om zijn toeristische winkeltjes waar je Griekse sieraden, typische Griekse producten en de leukste souvenirs kan kopen.

Athene Plaka

3. Bezoek het centrale plein van het oude Athene

De Agora was vroeger het centrale plein van het oude Athene. Het centrum van politieke, sociale en culturele activiteiten. Door verschillende opgravingen die in de loop der jaren zijn gedaan, kan je belangrijke gebouwen van vroeger nog goed bewonderen. Op de Agora vind je onder andere de Tempel van hephaistos. Deze tempel is de best bewaarde tempel van Athene. Verder vind je er het Odeion van Agrippa, de Stoa van Attalus II en de bibliotheek van Pantainos. Wandel op je eigen gemak rond in dit gebied en je kan de mooiste bezienswaardigheden bewonderen en de overblijfselen van het oude Athene bekijken.

Agora Athene

4. Proef de Griekse specialiteit Gyros

Als je in Athene bent mag je dit zeker niet vergeten. De grieken staan bekend om hun heerlijke specialiteit gyros. In de wijk Plaka vind je de echte gyros en dit kan je ook zeker proeven. Voor extra beleving zoek een tafeltje bij een restaurant tussen de lokale bevolking. Hier is het eten het lekkerst en heeft het een extra sfeer omdat je tussen de locals zit. Bovendien heb je een grote kans dat de prijs lager is.

 

Wil jij op reis naar Athene? Kijk dan op PaperFlies. PaperFlies zoekt dagelijks namelijk door duizenden reisaanbiedingen om jou alleen het beste aanbod te doen. Zo betaal je nooit teveel voor je vliegticket of vakantie.