3 Reismythe’s die niet waar zijn

Er zwerven al een tijdje een aantal reismythes rond waarvan veel mensen niet precies weten of ze deze moeten geloven. Wij hebben onderzoek gedaan en willen bij deze de volgende drie mythes voor eens en altijd de wereld uit helpen.

Mythe 1: Een nacht van zaterdag op zondag opnemen in je reis
maakt het ticket goedkoper

Dit was vroeger waar, tegenwoordig gaat deze regel niet meer op. Dit werd gedaan om een onderscheid te kunnen maken tussen “leisure” en “business” reizigers, die meestal bereid waren meer voor een vliegticket te betalen. Zo konden de vliegtuigmaatschappijen de juiste prijsstrategie bepalen. Tijdens op de opkomst van de “low-cost” vliegtuigmaatschappijen is deze regel geheel verdwenen. De concurrentie werd een stuk groter, waardoor de prijzen van de “low-cost” maatschappijen steeds vaker werden geëvenaard.

reismythesMythe 2: Hoe vaker je naar hetzelfde vliegticket zoekt, hoe
duurder deze wordt

Dit is dus niet waar. Het is wel bijna logisch dat mensen dit denken. De prijzen in de industrie zijn namelijk zo dynamisch zijn dat des te langer je wacht met boeken, des te hoger de prijs zal worden (dit geldt natuurlijk niet voor de tickets op PaperFlies). De prijs kan soms vrij snel omhoog schieten. De vliegtuigmaatschappijen delen een vliegtuig op in verschillende klassen, elke klasse heeft een bepaalde capaciteit en een andere prijs. Zodra een klasse vol komt te zitten zal er een andere klasse worden toegewezen aan dezelfde vlucht en zal de prijs dus veranderen. Vandaar dat het kan lijken alsof het vliegticket steeds duurder wordt naarmate je vaker kijkt. Maar deze mythe is “busted”!

Mythe 3: Doordeweeks naar vliegtickets zoeken is goedkoper
dan in het weekend

Weer een mythe die vroeger wel waar was maar tegenwoordig niet meer. Dit komt omdat vroeger de prijzen van de vluchten handmatig in het systeem werden gezet. Nu gaat dit allemaal volledig automatisch met geavanceerde systemen die kijken naar de capaciteit van het vliegtuig. Het maakt dus niet veel uit op welke dag je naar een vliegticket zoekt. Het kan wel zijn dat een vliegtuigmaatschappij op een bepaalde dag een goede aanbieding in de markt zet, maar dat weet je nooit van tevoren.

Site-standaard

Dutchie & Co-founder PaperFlies