Wil jij even een weekendje ertussen uit, maar weet je nog niet waarnaartoe? Boek een vliegticket naar Milaan! Milaan is de ideale stad voor een weekendje weg. Het is groot en de bezienswaardigheden liggen verspreid. Daarom heeft PaperFlies voor jou een 3-daagse planning gemaakt om de leukste bezienswaardigheden te zien.

Dag 1

Je stedentrip in Milaan goed beginnen? Begin dan bij de Kathedraal Duomo. Maar liefst 579 jaar is er gebouwd aan de grootste kathedraal van Milaan. Zelfs Napoleon Bonaparte en Leonardo Da Vinci hebben bijgedragen aan dit kunstwerk. Niet alleen is de buitenkant wonderschoon de binnenkant is net zo mooi. Wel meer dan 3000 beelden en het prachtigste glas en lood valt er in het Duomo te bewonderen. Daarnaast wordt een nagel uit het Heilige Kruis in het Duomo bewaard. Om het tripje naar de Duomo compleet te maken is het ten zeerste aan te raden om het dak van dit prachtig kunstwerk te bezoeken. Vanuit hier heb je een schitterend uitzicht over de stad en zelfs tot de besneeuwde toppen van de Alpen. Entree voor alleen de kathedraal kost €3. Voor het dak kost het minimaal €9,50.

Na een bezoek aan de kathedraal kun je de dag in Milanese stijl afsluiten. Het bekende aperitivo vindt zijn oorsprong in Milaan. De Milanezen sluiten de dag af met een glaasje of twee voordat ze aan het avondeten beginnen. De beste bars om dit te doen zijn Camparino, Radetzky Café, Bar Bosso en wijnbar N’Ombra de Vin.

Duemo kathedraal Milaan

Dag 2

Een stedentrip kan geen stedentrip zijn als er geen cultuur wordt gesnoven. Gelukkig beschikt Milaan over genoeg kunst en cultuur. Begin de dag bij het indrukwekkende Castello Sforzesco. Midden in Milaan ligt een kasteel gemaakt uit rode bakstenen dat van de machtige Francesco Sforza was. Francesco Sforza was één van de belangrijkste hertogen uit de Renaissance tijd. Tegenwoordig bevinden zich 7 musea in het kasteel die de rijke historie van Milaan tonen.

Om de dag met nog meer cultuur af te sluiten is een bezoek Santa Maria delle Grazie zeker de moeite waard. In dit klooster staat het beroemde schilderij het laatste avondmaal van Leonardo Da Vinci. Wil jij bij het laatste avondmaal zijn? Meld je dan tenminste een aantal dagen van tevoren aan, want de tickets vliegen de deur uit. Daarnaast mag je maar 15 minuten genieten van het wonderschone schilderij.

Dag 3

Dag 3 staat in het teken van de laatste inkopen doen. Wie van shoppen houdt en van de wat luxere designers zit in Milaan goed. Naast de Kathedraal Duomo ligt één van de mooiste winkelstraten van Milaan, de Galleria Vittorio Emanuelle II. In deze winkelstraat vind je winkels van het wat hoger segment. Mocht je dit niet kunnen veroorloven (wat ik best kan begrijpen) geniet dan van de prachtige mozaïken vloer, statige gevels en glazen koepels.

Mannen opgelet! Wanneer de vrouwen aan het wegdromen zijn in de winkelstraten, is het tijd om de mooiste Kathedraal van Milaan te bezoeken. Namelijk San Siro. Deze voetbalkathedraal is de thuisbasis van zowel AC Milaan als Inter Milaan. Liefst 85.000 voetbalfans kunnen plaats nemen om van deze twee clubs te genieten. Een rondleiding door het San Siro is zeker een aanrader. Geniet van de rijke historie, kleedkamers, VIP area en het museum van beide clubs.

Mocht er nog tijd over zijn bezoek dan de wijk Navigli. De wijk wordt gekarakteriseerd aan de 150 kilometer aan kanalen. Hiermee lijkt het een beetje op Amsterdam. Aan de grachten van Milaan kan een heerlijk afsluitend drankje worden gedronken.

Milaan, shoppen

Wil jij naar Milaan op vakantie? Kijk dan op PaperFlies . PaperFlies zoekt dagelijks namelijk door duizenden vliegticket aanbiedingen om jou alleen het beste aanbod te doen. Zo betaal je nooit teveel voor je vliegticket of vakantie.