Even de koude winter van Nederland ontlopen, maar niet al te ver reizen? Dan is de Algarve The Place to be. De Algarve is een provincie in het zuiden van Portugal. De provincie rekt zich uit vanaf de grens van Spanje tot aan de westkust van Portugal. In de winter is het heerlijk vertoeven in de Algarve. Er valt geen sneeuw en de temperaturen zijn rond de 15 en 18 graden in de wintermaanden. Wanneer je een vliegticket naar Portugal boekt, moet je deze must sees in de Algarve bezoeken! Speciaal voor jou geselecteerd door PaperFlies.

strand, portugal, algarve

Dag 1: Praia Marinha

De eerste dag in de Algarve goed beginnen? Dan is Praia Marinha zeker een aanrader. Praia Marinha is een van de mooiste stranden ter wereld. Een aantal jaar geleden heeft het zelfs de ‘Golden Beach’ award ontvangen. Het Strand staat bekend om zijn robuuste rotsen en heldere water, dit maakt Praia Marinha de ideale snorkelspot. Om het strand te bereiken moet je eerst een aantal trappen afdalen om vervolgens weer omhoog te gaan om van het prachtige uitzicht te genieten. Praia Marinha is gelegen tussen de dorpjes Carvoeiro en Armação de Pêra. Vaak worden er bootexcursies georganiseerd om van de magistrale grotten en kustlijn te genieten.

praia da marinha, zee, strand, rotsen

Dag 2: Silves

Na heerlijk genoten te hebben van de Portugese kust is het tijd om wat Portugese cultuur op te snuiven. De beste plek om dit te doen is in de stad Silves. Silves is een van de oudere steden in de Algarve en staat vooral bekend om het magistrale kasteel ‘Castelo dos Mouros’. Het kasteel is gelegen boven op een bergtop. Hierdoor is het kasteel al ver van de stad vandaan te bewonderen. Het kasteel is de belangrijkste attractie van de stad Silves. Vanaf de muren van het kasteel heb je een geweldig uitzicht van de omgeving.

algarve, natuur, bos, landschap

Dag 3: Caldas de Monchique

Wat is het belangrijkst op vakantie? Juist! Tot rust komen. Er is geen betere plek in de Algarve om dit te doen dan Caldas De Monchique. In de vallei van het Serra de Monchique gebergte schuilen de thermen van Caldas de Monchique. Hier vind je heerlijk bronwater van ongeveer 33 graden. De omgeving is prachtig groen en rustig. Dit is de ideale plek om je vakantie af te sluiten!

algarve, rotsen, zee

Mocht je langer verblijven in de Algarve dan moet je sowieso naar: Sagres point (het zuidelijkste puntje van Europa), Albufeira, Lagos en er zijn nog veel meer bijzondere plekken in de Algarve.

Wil jij naar Portugal op vakantie? Kijk dan op PaperFlies. PaperFlies zoekt dagelijks namelijk door duizenden vliegticket aanbiedingen om jou alleen het beste aanbod te doen. Zo betaal je nooit teveel voor je vliegticket of vakantie.