De geheimen van de PaperFlies guru’s onthuld.. Met deze tips vind jij snel de goedkoopste vlucht.

Paris New York PaperFlies
Boek last minute trips
Luchtvaartmaatschappijen staan erom bekend dat wanneer het vliegtuig niet vol genoeg zit, ze op het laatste moment de prijzen verlagen. Dit is vooral handig voor een weekendtrip, je hebt de grootste kans op succes als je op dinsdag boekt voor het aankomende weekend.

Pin je niet vast op één bestemming
Er zijn zo ontzettend veel mooie plekken op deze aarde. Ga dus op jacht naar de beste prijs en wees flexibel in je bestemming. Kies een soort reis zoals bijvoorbeeld “Tropisch Eiland” en ga op jacht naar de goedkoopste opties.

Tip: PaperFlies lanceert binnenkort een functionaliteit waarbij de jacht op de beste prijs een stuk gemakkelijker wordt. (wordt vervolgd)

Reizen wereld

Vertrek op een woensdag
De goedkoopste dag om te vliegen is een woensdag. De stoelen zijn op deze dag lastig te vullen voor een luchtvaartmaatschappij. Zakenreizigers vliegen bijvoorbeeld veel liever aan het begin van de week. Stoelen worden in het midden van de week minder snel verkocht, dat zorgt voor goede aanbiedingen.

Boek op een dinsdag om 15.00 uur
Verschillende studies beweren dat dit de ideale tijd is om de beste deals te boeken.

Malediven reizen

Goede deal? Beslis dan snel
Een vliegtuig wordt door de luchtvaartmaatschappij opgedeeld in verschillende klassen. Elke klasse heeft zijn eigen tarief. Al deze klassen samen moeten een bepaalde omzet opleveren per vlucht. De stoelen voor het goedkoopste tarief worden als eerste verkocht. Is het maximum aantal verkochte stoelen voor deze prijs bereikt, kom je automatisch in de volgende (hogere) klasse en gaat de prijs omhoog. Heb je dus een goede prijs gevonden beslis dan snel voordat deze klasse is uitverkocht. Ook worden er vaak ‘flash deals’ in de markt gezet. Extreem goede deals die maar heel kort te boeken zijn. Heb je een goede prijs gevonden boek dan meteen, voordat je te laat bent.

Tip: dit maken wij inzichtelijk door ons dagelijkse overzicht van deals vanaf Amsterdam, Brussel, Düsseldorf en Eindhoven.

Kies voor een combinatie van luchtvaartmaatschappijen
Om de frequentie van het aantal vluchten en het aantal bestemmingen te verhogen werken luchtvaartmaatschappijen samen. Combineer je twee verschillende luchtvaartmaatschappijen dan kan dit veel schelen in prijs. KLM is bijvoorbeeld beter vertegenwoordigd vanaf Amsterdam, terwijl British Airways veel meer vluchten heeft vanaf Londen. Werken deze luchtvaartmaatschappijen samen dan zijn er meer beschikbare stoelen en vluchtcombinaties en dus lagere prijzen om ze gevuld te krijgen.

Tip: het systeem van PaperFlies combineert automatisch vluchten voor je, bij een zoekopdracht heb je dus altijd de voordeligste optie.

Paradijs Eiland reizen

Vertrek vroeg in de ochtend
De eerste vlucht in de (vroege) ochtend is 9 van de 10 keer het voordeligst. Veel te vroeg voor veel mensen dus zijn er veel stoelen beschikbaar. De tarieven zijn goedkoper om de vluchten toch te vullen. Daarnaast betalen luchtvaartmaatschappijen voor bepaalde aankomst/vertrektijden op een vliegveld, de vroege ochtend is minder populair en dus voordeliger. Kom jij niet graag vroeg uit de veren dan vertrekt de volgende goedkopere optie vaak tijdens de lunch of tijdens het avondeten.

Boek je reis 6 weken van tevoren
Ga je ver op reis dan is de beste tijd om te boeken volgens de ‘Airline Reporting Corporation’ 6 weken voordat je wilt vertrekken. Rond deze tijd dalen de prijzen onder het gemiddelde tarief.

Wees flexibel in je vertrek/retour-data
Hou een brede scope tijdens het boeken van je reis. Een paar dagen eerder of later vertrekken kan al snel honderden euro’s schelen.

Tip: gebruik de prijskalenders in de zoekresultaten van PaperFlies om gemakkelijk te zien op welke dag je het goedkoopst vliegt.

Strand Reizen Ontspannen

Check meerdere vertrekluchthavens
Dit heeft te maken met luchthavenbelasting. In Nederland betaal je voor schiphol vaak de hoger belastingtarief dan voor Brussel of Dusseldorf. Vergelijk daarom verschillende vertrekhavens voordat je gaat boeken. Voor intercontinentale vluchten kan vertrek vanaf Rotterdam veel geld schelen. Voor Europese bestemmingen is vertrek vanaf Eindhoven aan te raden, zeker als je het niet erg vindt om met ‘lowcostcarriers’ zoals Ryannair te vliegen. Dit kan ook gunstig zijn voor je aankomstluchthaven. Wil je bijvoorbeeld naar Barcelona dan is vliegveld ‘Girona’ (vlakbij Barcelona) vaak een stuk goedkoper.

Tip: bij een zoekopdracht laat PaperFlies je automatisch zien wat de prijs vanaf verschillende luchthavens is.

Boek vluchten met een overstap
Met één overstap (of meerdere) tijdens je reis kun je honderden euro’s besparen. Voor internationale luchtvaartmaatschappijen zoals bijvoorbeeld Emirates is het gunstiger om jou eerst naar hun eigen ‘Hub’ Dubai te vliegen. Dit doen ze met reizigers vanaf Amsterdam, Londen, Parijs en andere grote steden. De reizigers komen allemaal bijeen in Dubai en worden vervolgens verdeelt over verschillende vlieguigen die naar de eindbestemming vliegen. Dit maakt het makkelijker om een goede bezetting te garanderen voor de luchtvaartmaatchappij.

Barcelona Vliegticket Reizen

De 24 uur regel
Check binnen 24 uur nadat je geboekt hebt nogmaals of de prijs gezakt is. Als dit het geval is neem dan zo snel mogelijk contact op met de luchtvaartmaatschappij, binnen 24 uur kun je vaak omboeken zonder extra kosten. Waardoor je alsnog gebruik kunt maken van dat tarief.

Klaar om de perfecte vlucht te boeken? Doe een zoekopdracht op PaperFlies en vergelijk de prijzen van 1143 vliegticket websites in één keer.

PaperFlies