IJsland is een van de meest indrukwekkende plekken van heel Europa. Daarom hebben wij voor jou elf redenen waarom je IJsland móet bezoeken.

Bonus: je kunt nu kans maken op twee vliegtickets naar IJsland. Kijk daarvoor op onze website en speel mee!

1. Blue Lagoon
De Blue Lagoon. Wie aan IJsland denkt, denkt aan de Blue Lagoon. Deze populaire geothermische spa van kristalhelder water is de enige plaats op aarde waar je heel het jaar kunt zwemmen in water van 40 graden Celsius terwijl je wordt omringd door ijs en sneeuw. Het ijzige helderblauwe water is afgezet tegen de zwarte achtergrond van het vlakke landschap waardoor het contrast ervoor zorgt dat het de meest gefotografeerde attractie in IJsland is.
ijsland-blue-lagoon-heet-water-bron

2. The Great Geysir
The Great Geysir ligt in het zuid-westen van IJsland en is al meer dan 10.000 jaar actief. De natuurlijke spot spuwt kokend water tot wel zeventig meter in de lucht. Fun-fact: het woord ‘geiser’ is afgeleid van deze Geysir. De term ‘Geysir’ is afkomstig van het werkwoord að gjósa dat spuiten/spuwen van een vulkaan of thermische bron betekent.

Foto door Owen Griffiths

Foto door Owen Griffiths

3. Lake Myvatn
Een prachtig natuurgebied dat onder andere te zien was in Game of Thrones en in 1974 werd vastgesteld als beschermd natuurgebied. Ontdek de waterval van de goden, de meest beroemde waterval van Europa. Naast de waterval is er ook de weelde van het vogelleven, vulkanische kraters en prachtige meren om van te genieten.

Foto door Jóhann Óli Hilmarsson

Foto door Jóhann Óli Hilmarsson

4. Walvissen spotten
Yes, in IJsland kan je walvissen spotten! De beesten zwemmen langs verschillende spots in het land. Reykjavík is een van de plaatsen waar je zomaar een walvis voorbij ziet zwemmen.
Walvis

5. Asbyrgi
Dit is niet wat je van IJsland verwacht: een 3,5 kilometer lange canyon met muren van meer dan 100 meter hoog. Asbyrgi ligt in de meest noordelijke regio van het beroemde Jokulsargliufur National Park.

Foto door Katrín Baldusdóttir

Foto door Katrín Baldusdóttir

6. Gullfoss
Watervallen blijven tof! Deze verbazingwekkende waterval “Golden Falls” ligt in de kloof van de Hvítá rivier in het zuidwesten van IJsland. Dit ziet er bijna te perfect uit, het is echt een pareltje om te bezoeken!
Gullfoss

7. Raufarholshellir
Deze lava-tube grot is meer dan een kilometer lang en langs ijskaarsen en lava-formaties baan je je een weg naar de donkerste diepten. Met een paar kleine voorzorgsmaatregelen kan ook jij hier lopen!
Raufarholshellir

8. Latrabjarg
Deze enorme kliffen op meest westelijke punt van IJsland worden ook gezien als het meest westelijke punt van Europa. Met de 14 kilometer lengte en punten tot wel 440 meter hoog is het Europa’s grootste vogelklif. De klif wordt namelijk bewoond door meer dan een miljoen vogels.

Foto door ziqqsayshello

Foto door ziqqsayshello

9. Hornbjarg
Zin in nog meer avontuur? Deze oceaankliffen in het verre noordwesten van IJsland zijn niet gemakkelijk te bereiken, maar je hebt er wel het meest verbluffende zicht op de hele kust van IJsland. De foto spreekt voor zich, check hoe vet! De andere kant is een daling van 534 meter diep in de zee.
Hornbjarg

10. Het Noorderlicht
Het verschijnsel is een van de meest populaire attracties in IJsland. Voor het zien van het Noorderlicht moet je geluk hebben. Wel zijn de verblindende lichten extra helder dit jaar door de toename van de zonneactiviteit. Het Noorderlicht is het best te bewonderen in afgelegen plaatsen, verder van de stedelijke verlichting.
Het Noorderlicht

11. Hallgrímskirkja
Wow! Deze unieke kerk is gelegen in het centrum van Reykjavík. Het is de langste en het meest herkenbare gebouw in het land. De architectuur is geïnspireerd op de Black Falls – een ander IJslands natuurwonder.
Hallgrímskirkja

 

Zeg nu zelf, dit is toch prachtig! Wil je kans maken op twee vliegtickets naar IJsland? Speel mee en wie weet zit jij binnenkort, samen met een vriend(in) in IJsland!