Watervallen zijn gave natuurverschijnselen, omdat er bij iedere waterval een hoop liter water naar beneden dendert. Dit ziet er altijd zeer spectaculair uit. Deze watervallen vind je over de hele wereld en wij hebben er 10 spectaculaire voor je op een rijtje gezet.

11. Kaieteur waterval

Kaieteur waterval

Deze waterval vind je in het onbekende Guyana. De Kaieteur waterval ligt midden in de jungle en is moeilijk bereikbaar. Een waterval voor de echte avonturier dus!

10. Ban Gioc – Detian waterval

Ban Gioc – Detian waterval

Deze waterval ligt op de grens tussen China en Vietnam en bestaat eigenlijk uit twee watervallen. Dit vind je terug in de naam van de waterval. Dit watervallencomplex is recentelijk geopend voor toeristen na jarenlange militaire beperkingen in de regio.

9. Murchison watervallen

Murchison watervallen

De Murchison watervallen worden ook wel de Kabarega Falls genoemd. Deze watervallen in Oeganda liggen in de rivier de Witte Nijl tussen het Victoriameer en het Kyogameer.

8. Gullfoss waterval

Gullfoss waterval

Ijsland staat bekend om haar ruige natuur. De Gullfoss waterval ligt in Zuid-Ijsland en past precies in het plaatje van ruige natuur. De waterval is makkelijk bereikbaar per auto.

7. Havasu waterval

Havasu waterval

Na bij de Grand Canyon ligt de Havasu Canyon in Arizona (VS). Hier vind je de Havasu waterval. Het wordt samen met andere watervallen in de Canyon ook wel de mooiste ter wereld genoemd.

6. Kuang Si watervallen

Kuang Si watervallen

De Kuang Si watervallen liggen in Laos nabij de stad Luang Prabang. Het zijn de populairste watervallen van Zuidoost-Azië.

5. Salto Ángel waterval

Salto Ángel waterval
De Ángelwaterval (Salto Ángel) in Venezuela is de hoogste vrijvallende waterval ter wereld. Gelegen aan een naamloze zijrivier van de Caroní in het Nationaal park Canaima is hij zeker een bezoek waard.

4. Victoria waterval

Victoria waterval

De Victoria watervallen zijn de breedste van Afrika en liggen op de grens tussen Zambia en Zimbabwe. De watervallen staan op de UNESCO Werelderfgoedlijst.

3. Iguazú watervallen

Iguazú watervallen

De Iguazú watervallen liggen in het grensgebied tussen Argentinië en Brazilië. Daarnaast ligt de grens met Paraguay ook niet ver van de watervallen. Het zijn de meest indrukwekkende watervallen van Zuid-Amerika.

2. Niagara watervallen

Niagara watervallen

De Niagara watervallen zijn de grootste en bekendste watervallen ter wereld. Ze liggen op de grens tussen de Verenigde Staten en Canada. De bekendste steden in de buurt zijn het Amerikaanse Buffalo en het Canadese Toronto.

1. Plitvice watervallen

Plitvice watervallen

De Plitvice watervallen horen bij het Plitvice Nationale Park in Kroatië. Het gehele park bestaat uit onder andere meren, grotten en watervallen. Door hun schoonheid is het geen wonder dat ze op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staan!

In sommige van deze watervallen kun je zwemmen! Zou jij een duik wagen in deze spectaculaire watervallen? Wij zijn dagelijks op zoek om voor jou de beste deal te vinden en helpen je dan ook graag verder! Zoek de beste vliegtickdeals in de richting van deze watervallen!