Het bekijken van een prachtige zonsondergang staat vrijwel op ieders bucket list. Er wordt gezegd dat geen enkele zonsondergang hetzelfde is. De kleuren, de wolken en het landschap maken het iedere keer weer uniek. Hier vind je 10 spectaculaire zonsondergangen op een rij.

Key West (de Verenigde Staten)Key West (de Verenigde Staten) zonsondergang

Een prachtige horizon, een verdwaald bootje en hier en daar een palmboom maken het helemaal af. Schitteringen door het water en enkel contouren van het landschap; deze hoort zeker op het lijst van de mooiste zonsondergangen!

Santorini (Griekenland)Key West (de Verenigde Staten) zonsondergang

Op een van de mooiste en bijzonderste eilanden van Griekenland, lijkt alles wel speciaal te zijn. Het staat niet alleen in de top lijst van de mooiste eilanden, ook de zonsondergangen zijn hier niet te missen. Het goeie is; het is gewoon in Europa!

Grand Canyon (Verenigde Staten)Key West (de Verenigde Staten) zonsondergang

Dit is natuurlijk sowieso een van de bijzonderste natuurverschijnselen, maar we doen er nog een schepje bovenop. De zonsondergang hier krijgt door het klimaat nog een extra wending. Een plaatje om bij weg te dromen.

Tanah Lot (Bali/Indonesië)Tanah Lot (Bali/Indonesië) zonsondergang

Met een oase aan rust en natuur, is ook de zonsondergang in Bali niet te missen. In de oranjekleurige skyline kan je hutjes, zee, strand en zelfs de cultuur terugvinden.

Stonehenge (Verenigd Koninkrijk)Stonehenge (Verenigd Koninkrijk) zonsondergang

Het stenenmonument in Stonehenge is hét historisch herkenningspunt in Engeland. Overdag trekt het al veel bezoekers die dit bouwwerk willen zien, maar als insider wil je het natuurlijk in de avond ook niet missen. De ondergaande zon straalt door de stenen door en maakt dit een plek om bij weg te dromen.

De Sahara-woestijn (Marokko)De Sahara-woestijn (Marokko) zonsondergang

Met eigenlijk bijna niets aan de horizon, is het wel heel speciaal deze zonsondergang mee te maken. Enkel wat zandverstuivingen hebben de natuurlijk hier gemaakt zoals het er nog op de dag van vandaag uitziet. Een natuurlijke zonsondergang kan hier natuurlijk niet missen.

Clifton Beach (Zuid-Afrika)Clifton Beach (Zuid-Afrika) zonsondergang

Wat een mooie stranden op een heerlijke plek nabij Kaapstad. Clifton staat bekend als het St. Tropez van Zuid-Afrika. Het is heerlijk om hier onder een boom naar de oceaan te staren en de zon onder te zien gaan.

Uluru, Ayers Rock (Australië)Uluru, Ayers Rock (Australië) zonsondergang

Één van de bekendste natuurlijke attracties ter wereld is de Australische Ayers Rock. Het geheel ligt 867 meter boven zeeniveau en dat maakt het dan ook niet verkeerd om hier de zonsondergang te spotten.

Pyramides van Gizeh (Egypte)Pyramides van Gizeh (Egypte) zonsondergang

Na de foto hoeven we denk ik niet meer uit te leggen waarom deze plek bij de meeste spectaculaire zonsondergangen hoort. Een piramide aan de horizon en een geheel oranje gekleurde hemel; beter wordt het niet.

Ipanema Beach (Brazilië)Ipanema Beach (Brazilië) zonsondergang

Aan een van de bekendste stranden ter wereld kan je een unieke zonsondergang zien. De zon verschijnt langzaam maar zeker achter de skyline van de Braziliaanse hoofdstad Rio de Janeiro.

Wil jij deze spectaculaire zonsondergangen bekijken en ze van je bucket list afstrepen? Kijk dan snel op PaperFlies voor de beste deals naar deze prachtige bestemmingen.