Zuid-Amerika is misschien wel het meest veelzijdige continent op deze aardbol. De natuur in Zuid-Amerika is werkelijk schitterend. Van ’s werelds hoogste watervallen tot de grootste zoutvlakte en de diepste canyons ter wereld tot de mooiste stranden die je je kunt bedenken.

Het is dan ook een populaire regio om te reizen. Maar wat moet je nu echt gezien hebben? Wij delen de 10 mooiste natuurlijke wonderen van Zuid-Amerika.

1. Torres del Paine – Chili

Een van de mooiste plekken op aarde is Torres del Paine in Chili. Het is ligt vrij afgelegen en de reis er naar toe is een flinke, maar als je er eenmaal bent wordt je beloond met een stuk natuur dat zo uit een sprookje lijkt te komen. Het staat bekend om de puntige, besneeuwde bergtoppen, ijsblauwe meren en gletsjers. Het is dé plek om te wandelen en te genieten van de kunststukjes van Moeder Natuur.

2. Ciudad Perdida – Colombia

De Ciudad Perdida in Colombia wordt ook wel de ‘kleine Machu Picchu’ genoemd. Ciudad Perdida betekent iets als ‘Lost City’ dus eigenlijk is het geen natuurlijk wonder, maar de 4-daagse hik naar deze verborgen stad is werkelijk schitterend. Je loopt door groene valleien, dwars door de jungle langs rivieren en onderweg geniet je van spectaculaire uitzichten.

3. Titicacameer – Bolivia & Peru

Het Titicacameer is het grootste, bevaarbare, meer in Zuid-Amerika. Je vindt het meer op de grens van Bolivia en Peru in het hart van het Andesgebergte. Locals leven nog steeds op en van het meer. In het meer vind je eilanden en ongerepte stranden. Het is niet voor niets een van de bekendste bezienswaardigheden van beide landen.

4. Angel Falls – Venezuela

Helaas is Venezuela op dit moment een no-go, maar het land herbergt een paar van de mooiste wonderen van Zuid-Amerika. De belangrijkste en bekendste is natuurlijk ’s werelds hoogste waterval; de Angel Falls. Met een duizelingwekkende hoogte van 979 meter is het bijna onwerkelijk mooi. De waterval ligt in Canaima National Park. Zodra Venezuela weer toegankelijk is, is dit zeker een must-see!

5. Salar de Uyuni – Bolivia

De zoutvlakte van Salar de Uyuni komt altijd voor in de mooiste bezienswaardigheden van Zuid-Amerika. Terecht, want het is een van de meest bijzondere plekken op aarde. Het is ’s werelds grootste zoutvlakte. Het lijkt alsof je op een gigantische witte spiegel loopt en de zoutvlakte is dan ook een populaire plek voor fotograven. Het behoort tot de populairste toeristische bestemming in Zuid-Amerika gemaakt. Kom hier in het regenseizoen, rond januari en februari, als de zoutvlakten bedekt is een dunne laag water. Het levert prachtige foto’s op!

6. Kaieteur Falls – Guyana

Je hoort bijna nooit iemand over Guyana. Bijna iedereen reist naar landen als Peru, Argentinië, Bolivia en Ecuador. Beste vreemd want Guyana is een prachtig land waar het toerisme nog in kinderschonen staat. De bekendste bezienswaardigheid hier is een van de grootste watervallen ter wereld; de Kaieteur Falls. Deze waterval is ongeveer 225 meter hoog en bevindt zich in Kaieteur National Park. Ter vergelijking, de waterval is ruim twee keer zo hoog als de Niagara watervallen in de Amerika en de Victoria Falls in Zambia.

7. Colca Canyon – Peru

Iedereen kent de GrandCanyon in Amerika, maar zo ‘Grand’ zijn deze Canyons niet. In Peru heb je namelijk de Colca Canyon. Een van de diepste canyons ter wereld. De Colca Canyon is met een diepte van ruim 3.000 meter ruim twee keer zo diep als de Grand Canyon. Het is een prachtige plek om een aantal dagen te wandelen. Daarnaast is dit een van de weinige plekken in Zuid-Amerika waar je condors kunt spotten.

8. Iguazu Falls – Argentinië & Brazilië

Even terug naar de watervallen. De Iguazu Falls, op de grens van Argentinië en Brazilië zijn misschien wel de bekendste watervallen van Zuid-Amerika. Deze gigantische watermasse is een van de populairste toeristische bestemmingen van het continent. In totaal zijn het zo’n 275 watervallen van 80 meter hoog met de bekende Devil’s Throat als de eye-catcher.

9. Pantanal – Brazilië

De Pantanal in Brazilië is met een bescheiden omtrek van 170.000 vierkante kilometer ’s werelds grootste wetland. Veel reizigers trekken de Amazone is om wilde dieren te spotten, maar je kunt beter naar de Pantanal gaan. Doordat de vlakte zo uitgestrekt en open is kun je hier veel beter dieren spotten. Er leven zo’n 1.000 vogelsoorten, 300 soorten zoogdieren en bijna 500 reptielen. Daarnaast heb je grote kans om jaguars te zien.

10. Galapagos eilanden – Ecuador

Als je het hebt over natuur in Zuid-Amerika mogen de Galapagos eilanden natuurlijk niet ontbreken! De plek waar Charles Darwin zijn evolutietheorie zou formuleren is het absolute hoogtepunt qua natuur in Zuid-Amerika. De bijzondere eilanden, met schitterende ongerepte natuur, bruisen van het leven. Zowel onder, als boven water.