Een wereldreis maken dat wil écht  iedereen. Uiteindelijk zijn het er maar weinig die het avontuur aangaan. Dit is ook wel erg verklaarbaar. Voor je studie doe je het niet want dan heb je geen geld. Tijdens je studie…. never mind. Na je studie is carriere maken opeens toch best wel verleidelijk. Klinkt dit voor jou heel deprimerend en denk je ik moet en zal op wereldreis gaan? Geen zorgen er is nog hoop. Om deze droom te realiseren hebben we 10 tips op een rij gezet. Volg deze tips en voor je het weet ben je gevlogen.

1. Bereken hoeveel geld je nodig hebt voor je reis

Zodra je een begroting hebt opgesteld kan het sparen beginnen. Je weet nu precies hoeveel geld je iedere maand opzij moet zetten. Nu je weet welk doel je moet bereiken is de kans aanzienlijk groter dat je het gaat bereiken. Iedere maand je spaartarget halen zal voelen als een beloning en werkt nog verslavend ook.

Blog budgeting

 

2. Visualiseer het proces

Breng je vorderingen in kaart. Op deze manier weet je precies hoeveel je nog moet sparen en je weet vooral hoeveel je al gespaard hebt! Met Excel kun je toffe grafieken maken. Krijg jij bij het uitspreken van het woord Excel al rillingen? Print dan bijvoorbeeld een blanco wereldkaart en kleur voor ieder gespaard bedrag één van je droombestemmingen in.

world

3. Stop met kopen

Koop alleen dingen die je nodig zult hebben voor je reis. Neem eens de tijd om door alle toffe kleren te gaan die je al hebt. Je zult zien dat je ineens zoveel nieuwe combinaties kan maken dat de drang naar nieuwe kleren ineens weg is.

 

4. Eet thuis

Buiten de deur eten met vrienden zit er in deze periode even niet in. Zodra je thuis met vrienden eet bespaar je toch al gauw 40 euro. Thuis restaurantje spelen is niet alleen goedkoper, je werkt ook nog eens aan je kookkunsten. Eten op reis zal zeker één van de hoogtepunten zijn. Dus als je de drang voelt om uit eten te gaan, denk dan aan al het heerlijke eten dat op je wacht.

street food

5. Maak boodschappenlijstjes

Voorkom impuls aankopen in de supermarkt. Een perfect hulpmiddel is een boodschappenlijstje. Zodra je dit lijstje bij je hebt kun je vastberaden de benodigde levensmiddelen kopen. Spreek met jezelf af dat je, je in het weekend heel even mag verwennen. Op deze manier hou je het proces ook een beetje leuk voor jezelf.

6. Ga op koopjesjacht

Als je goed voorbereid op wereldreis wilt gaan, heb je uiteraard ook de juiste spullen nodig. Een lichte waterdichte jas en een goede rugtas zijn een must have. Goede spullen zijn niet goedkoop. Koop deze spullen daarom op tijd in de uitverkoop!

7. Verkoop je spullen

Hoppa weg met die spullen die je niet meer nodig hebt. Ga eens door je kledingkast en zet alles wat je écht nooit meer gaat dragen op marktplaats.

8. Zeg abonnementen op

Niets zo vervelend als geld uitgeven aan dingen waar je niks aan hebt. Als je op reis geconfronteerd wordt met maandelijkse afschrijvingen van de sportschool is dit best frustrerend. Zeg daarom op tijd je abonnementen op om dit te voorkomen.

9. Werk hard

Work hard play hard. Probeer de zomermaanden te gebruiken om nog even flink bij te verdienen. Alle energie die je in werken stopt zul je op reis dubbel en dwars terugkrijgen.

10. Boek losse tickets

Alhoewel het verleidelijk klinkt zo’n all around the world ticket zijn deze vaak veel minder voordelig. Het is het voordeligst om steeds enkele reizen te boeken. Daarnaast ben je hierdoor veel flexibeler en vrijer. Om helemaal voordelig uit te zijn raad ik je aan de tickets via PaperFlies te boeken ;). PaperFlies biedt eenvoudig en snel een overzicht van de beste vliegticket deals naar jouw gewenste bestemming.

paperflieslogo

 

Meer inspiratie voor je wereldreis? Bekijk dan onze PaperGuides om alvast in de stemming te komen.

Zin om op wereldreis te gaan, maar echt totaal geen zin om te wachten? Vlieg vandaag nog voordelig naar een top bestemming met één van onze handgeselecteerde vliegticketdeals.