10 reisdoelen voor op je bucketlist

Volgens mij heeft iedereen wel een bucketlist. Op die van mij staat zo ongeveer de hele wereld. Dat is natuurlijk wel een beetje veel, dus daarom hier een lijstje met 10 reisdoelen die zeker op jouw bucketlist thuishoren. Misschien een goed voornemen voor dit jaar?bucketlist

1. Ontdek het Noorderlicht

Het noorden van Noorwegen is één van de beste plekken op aarde om het Noorderlicht in zijn volle glorie te bewonderen. Dit natuurspektakel is voornamelijk in de winter op zijn mooist en duurt gemiddeld 1 á 2 minuten. De groene aurora die tevoorschijn wordt getoverd door de natuur is een onwerkelijk magisch moment.

2. Reis met de Trans-Siberië Express

Er zijn verschillende routes mogelijk met de Trans-Siberië Express.  De trein rijdt vanaf Europa via Rusland door naar Azië. De Trans-Siberië Express staat garant voor avontuur. Een mooie ervaring die je eens moet hebben meegemaakt.

Een aantal tips voor een rit met de Trans-Siberië express:
– Koop lokale specialiteiten op de verschillende perrons.
– Zorg dat je ’s nachts oordoppen bij je hebt, het kan vrij luidruchtig worden.
– Kies je favoriete seizoen, elk seizoen heeft zo zijn eigen sfeer en uitzicht vanuit de trein.

bucketlist

3. Verblijf in één van de waterbungalows in Bora Bora

Bora Bora wordt ook wel de ‘Parel van Polynesië’ genoemd en door velen beschouwd als het mooiste eiland ter wereld. Bora Bora is veel meer dan alleen maar ontspannen in een resort. Op het eiland is het groene hart omringt door prachtige azuurblauwe lagunes. Maak een mooie wandeltocht of geniet van de kleurrijke onderwaterwereld.

4. Leer over de beste wijnen in Frankrijk

Frankrijk is nog steeds het beroemdste en meest veelzijdige wijnland op aarde. Er is geen land ter wereld met zoveel verschillende wijngebieden van hoge kwaliteit. Frankrijk heeft dit voornamelijk te danken aan de grote geologische en klimatologische diversiteit. De Bordeaux is wellicht de bekendste wijnstreek van Frankrijk en uiteraard zeer de moeite waard voor elke wijnliefhebber. Het beste seizoen om je wijnkennis bij te spijkeren is in september en oktober, wanneer het wijnseizoen in Frankrijk van start gaat.

5. Cruise door de Caribbean

De Caribbean bestaat uit een enorm scala van eilanden waarbij elk eiland zijn eigen sfeer en charme bezit. Omdat elke bestemming zijn eigen kenmerken en cultuur heeft is er geen betere manier om de Caribbean te ontdekken door middel van ‘island hopping’. Een cruise door de Caribbean kenmerkt zich door aangename temperaturen en tropische witte koraal stranden met iedere ochtend een nieuw avontuur op één van de prachtige bestemmingen.

6. Overwinteren in de Seychelles

Deze eilanden groep wordt ook wel het ‘Paradijs van de Indische Oceaan’ genoemd. Dus waarom niet overwinteren hier? De Seychelles bestaat uit 115 eilanden verspreid over de Indische Oceaan en hebben als belangrijkste aantrekkingkracht de witte zandstranden omringd door weelderige heuvels en grote keien. De eilanden kenmerken zich voornamelijk door de bijzondere vogels, reuzeschilpadden en de kleurrijke onderwaterwereld. Het is zelfs mogelijk om je eigen onbewoonde eiland te huren, wat wil je nog meer? Een meer stereotype bounty eiland bestaat niet!

bucketlist7. Bezoek de ‘Iguazu’ watervallen op de grens van Brazilië en Argentinië

De kracht en schoonheid van de Iguazu watervallen zijn ongeëvenaard. Het is dan ook één van de topbestemmingen die gewoonweg niet mag ontbreken op je bucket list. De Iguazu watervallen bestaan uit een een verzameling van 275 afzonderlijke watervallen met een totale breedte van meer dan drie kilometer. Het oorverdovende geluid van de watervallen hoor je al van kilometers ver. Het is een unieke ervaring om dichtbij dit natuurwonder te komen, het is wel aan te raden om een regenpak mee te nemen! Het beste seizoen om de Iguazu watervallen te bezoeken is in het voorjaar en de herfst wanneer de temperaturen het meest aangenaam zijn.

bucketlist8. Duiken bij het ‘Great Barrier Reef’

Het Great Barrier Reef in Autralië heeft het grootste levende organisme ter wereld. De 900 eilanden en de ongeveer 2500 individuele riffen strekken zich uit over 2600 kilometer en liggen om de Koraalzee aan de kust van Queensland. Het leven in zee is extreem divers en kleurrijk en de snorkel en -duiktochten zijn adembenemend.

Tip: de beste tijd om deze wonderlijke onderwaterwereld te bezoeken is in de derde week van november wanneer het koraal zich massaal voortplant.

9. Beklim 659 trappen naar de top van ‘Guatape Rock’

De Guatape Rock in Colombia telt maar liefst 659 trappen maar is zeker een ‘must-do’ voor als je in Colombia bent. Op de top van de Guatape Rock vind je een restaurantje, het uitzicht vanaf dit punt is ongekend mooi. De rots heeft zich 70 miljoen jaar geleden gevormd en is nu een ware toeristische attractie.

10. Vier Rio’s Carnaval

Rio de Janeiro staat bekend om zijn wereldberoemde Carnavalfestiviteiten. Een fenomeen om niet te missen. Carnaval is het hoogtepunt van het jaar voor de Brazilianen. Over een periode van een week vinden er overal intense feesten plaats, deze feesten gaan gepaard met grote paradewagens, prachtige uitgedoste mensen, kleurrijke dansen en heel veel muziek. Dit spektakel wordt beschouwd als het grootste carnavalsfeest ter wereld. Dit bijzondere festival vindt plaats in februari en maart.

Welk bucketlist reisje staat bij jou op de planning? Bij PaperFlies doorzoeken we dagelijks duizenden deals om jou het beste aanbod te doen.

Site-standaard

Dutchie & Co-founder PaperFlies