Reis jij graag in stijl, luxe en comfort? Dan zijn deze treinreizen wat voor jou. Een treinreis is misschien wel de mooiste manier om van A naar B te reizen. Laat je onderdompelen in luxe in de meest chique treinen die je ooit gezien hebt en geniet ondertussen van de schitterende landschappen buiten. Een treinreis is dé manier om een land in een paar dagen te zien. Je komt langs bergen, valleien, wijngaarden, watervallen noem maar op. Hier en daar maak je een tussenstop voor een bijzondere excursie, denk safari, de Niagara Falls of nationale parken. Geniet van de voorbijglijdende landschappen terwijl je relaxt in je bubbelbad of onder het genot van een kopje thee. En dat allemaal in een romantische trein met de sfeer van vroeger. Wat wil een mens nog meer?

 

treinreizen transsiberië express

Transsiberia Express

Van Rusland naar China

8.000 kilometer, 7 tot 21 dagen, 8 tijdzones en 3 landen. Van Moskou naar Beijing: met de Transsiberië Express reis je door Rusland, Mongolië en China. De Transsiberië Express is een verzamelnaam voor verschillende treinreizen door Moskou en China. Traditioneel gezien wordt hiermee treinreis van Moskou naar Vladivostok bedoeld. Maar meestal wordt de Transsiberië Express gebruikt om de treinreis van Moskou naar Beijing aan te duiden. De trein legt 8.000 kilometer af in 7 tot 21 dagen (afhankelijk van het aantal stops en route) en passeert 8 tijdzones! Het is de treinreis der treinreizen. Onderweg stop je ook nog in Mongolië, het dunstbevolkte land ter wereld. Deze treinreis laat vooral de indrukwekkende pure leegheid en de immense omvang van Rusland en Mongolië zien.

treinreizen rocky mountaineer

 

Rocky Mountaineer

Toronto – Vancouver, Canada

Met de Rocky Mountaineer reis je dwars door de Rocky Mountains in Canada. Je ziet hier werkelijk de meest adembenemende natuur ter wereld. Vul je longen met frisse schone lucht terwijl je van Toronto naar de Niagara Falls reist. Besneeuwde bergtoppen, dichte bossen, ravijnen en schitterende meren, je ziet het allemaal. Je komt oog in oog te staan met beren, wolven en elanden in Jasper National Park en in Banff zoef je naar de top van de Rocky Mountains in een kabelbaan. De treinen zelf hebben twee treinstellen waarvan de bovenkant en zijkanten volledig bestaan uit glas. Hier kun je prachtige foto’s maken van de betoverend  mooie natuur die je te zien krijgt tijdens deze gave treinreis.

TranzAlpine

Van Christchurch naar Greymouth, Nieuw-Zeeland

Nieuw-Zeeland staat bij veel mensen op hun bucketlist, en niet zonder reden! Een treinreis met de TranzAlpine is een mooie manier om het Zuidereiland te zien. De trein vertrekt ’s ochtends vanuit Christchurch en arriveert 4 uurtjes later in Greymouth. Onderweg kom je langs de meest uitgestrekte vlaktes, de Canterbury Plains, en via de Otira Tunnel kom je uit in één van de mooiste gebergten ter wereld, de Southern Alps in Arthur’s Pass National Park. Vergeet niet warme kleding mee te nemen, want je ziet het meest van het schitterende landschap vanuit het open treinstel.

treinreizen

The Rovos Rail

Pretoria – Kaapstad, Zuid Afrika

Dwars door de steppes van Zuid-Afrika reis je met Rovos Rail van het noordelijk gelegen Pretoria naar Kaapstad aan de Zuid-West kust. De treinen van Rovos Rail zijn superdeluxe, met hemelbedden en bubbelbaden in je rijtuig. ’s Avonds is zelfs formele avondkleding vereist! In 3 dagen reis je door graslanden en gebergten en aanschouw je de meest ansichtkaartwaardige uitzichten die je ooit zult zien. Het is ook mogelijk om excursies bij je reis te boeken. Je kunt bijvoorbeeld op safari of een van de nationale parken van Zuid-Afrika bezoeken. De reis eindigt bij de wijngaarden van Kaap de Goede Hoop. Proost!

treinreizen

The Hiram Bingham Orient Express

Cuzco – Machu Picchu, Peru

Diep verstopt in de bergen van Peru ligt Machu Picchu, de stad van de Inca’s. Voor velen een bucketlist bestemming, maar ook een heel eind klimmen! Gelukkig is er nog een andere optie. De Hiram Bingham Orient Express brengt je in 3,5 uur van Cuzco naar deze bijzondere Indiaanse ruïnes. Onderweg geniet je van een uitgebreide lunch en de beste Peruaanse wijnen. Je kijkt je ogen uit bij het prachtige uitzicht op hoge beboste bergtoppen. Kers op de taart is natuurlijk het eindpunt Machu Picchu. Boven op de berg liggen hier de meest bekende Indiaanse ruïnes ter wereld.

6327270484_2cded98b96_b

Bullet Train

Japan

De beste manier om dwars door Japan heen te reizen is met de Bullet Train. Deze hogesnelheidstrein racet door verbazingwekkend mooie landschappen en brengt je langs de hoogtepunten van het land. Je reist van Tokio naar Osaka met snelheden tot wel 320 km/u!

treinreizen norway

 De Flåm Line

Noorwegen

Deze treinreis voert je door de spectaculaire fjorden van Noorwegen over een van de steilste treinsporen ter wereld. Tijdens de reis passeer je besneeuwde bergtoppen, betoverende watervallen, en sprookjesachtige fjorden. In een uurtje tijd neemt deze trein je mee van het op zeeniveau gelegen Flam naar het 867 meter hoger gelegen Myrdal. De trein heeft in 2014 zelfs de titel ‘mooiste treinreis ter wereld’ gekregen van Lonely Planet.

orient express treinreizen

Oriënt Express

Londen – Istanboel

In 1883 werd de Oriënt Express geïntroduceerd als treinreis van Parijs naar Boedapest en Boekarest. Tegenwoordig is het beginstation van de Oriënt Express Londen. De trein reist via Parijs, München, Boedapesten Boekarest naar eindstation Istanboel. Met deze trein reis je niet alleen naar Turkije, je reist ook bijna 100 jaar terug in de tijd. De rijtuigen van de Oriënt Express zijn zo ingericht dat je het idee hebt dat je je in de jaren 30 bevindt.

treinreizen indian pacific

Indian Pacific

Sydney – Perth, Australië

Een 4-daagse treinreis dwars door de Outback van Australië. Met de Indian Pacific reis je in 4 dagen 4526 kilometer van Sydney naar Perth. De reis met de Indian Pacific wordt gekenmerkt door de grote contrasten tussen het landschap wat langs glijdt. Het varieert van de ruige Blue Mountains tot de uitgestrekte leegte van de Nullaborvlakte en elke wijngaard, goudmijn en spookstad daartussen. Een ervaring waar je echt rijker van wordt.

Zin gekregen om zo’n prachtige treinreis te maken? Bij PaperFlies doorzoeken we dagelijks duizenden deals om jou het beste aanbod te doen.