Dit zijn de 10 mooiste eilanden ter wereld volgens de Worlds Best Island Awards. Ieder jaar houdt de website Travel+Leisure de ‘Worlds Best Awards’ in diverse categorieën. Hoewel er nu gestemd kan worden op de genomineerden voor 2015, is dit de top 10 ‘Worlds Best Islands’ van 2014. Opmerkelijk is dat bijna de helft van deze lijst bestaat uit eilanden van Hawaii, maar de nummer 1 toch echt een Europese bestemming is. Deze is dichterbij dan je denkt! Check de lijst hieronder!

10. San Juan Islands, Washington

San Juan Islands, Washington mooiste eilanden

Op nummer 10 staan de San Juan Islands. Deze eilanden staan bekend om het ‘orka spotten’. Orka’s worden naar de westkust van de Verenigde Staten getrokken door de grote hoeveelheid Chinook zalm die daar zit. Vanaf midden april tot het einde van september zijn ze rond de San Juan Islands te zien. Hier moet je dus zijn om deze indrukwekkende dieren te spotten!

9. Vancouver Island, Canada

mooiste eilanden - Worlds Best Island Awards Vancouver Island

Mocht je iets noordelijker zitten dan de San Juan Islands, ook vanaf Vancouver Island kun je deze roofdieren prima observeren. Buiten dat bezit Vancouver Island ook nog eens prachtige landschappen.

8. Virgin Gorda, Britse Maagdeneilanden

mooiste eilanden - Worlds Best Island Awards Virgin Gorda

Virgin Gorda is een eiland dat deel uitmaakt van de Britse Maagdeneilanden. Het is het op twee na grootste eiland van de vier hoofdeilanden, na Tortola en Anegada en telt ongeveer 3000 bewoners. Het is niet voor niets dat dit eiland in de top 10 staat. Met een prachtige natuur en helderblauwe zee is het hier niet verkeerd!

7. Galápagoseilanden, Ecuador

mooiste eilanden - Worlds Best Island Awards Galapagoseilanden

De Galápagoseilanden zijn onderdeel van Ecuador en staan bekend om hun flora en fauna. Galápagos is een bestemming met de meest unieke flora en fauna ter wereld. Vogels met blauwe voetjes, reuzenschildpadden, zeeleeuwen, galápagospinguïns en leguanen: ze zijn niet schuw en je kunt zo dichtbij komen dat je ze bijna kunt aanraken.

6. Oahu, Hawaii

mooiste eilanden - Worlds Best Island Awards Oahu

Zeg Aloha tegen de tropische wind, de golvende zee en de Diamond Head op Oahu, één van de meest populaire eilanden van Hawaii. Treed op Waikiki Beach in de voetsporen van de peetvader van het surfen, Duke Kahanamoku en bezoek het Iolani Palace en Pearl Harbour. Genoeg redenen om in deze top 10 te komen!

5. Bali, Indonesië

mooiste eilanden - Worlds Best Island Awards Bali

Halverwege deze lijst staat Bali. Het Indonesische eiland Bali is een favoriete bestemming voor zowel avonturiers als reizigers die op zoek zijn naar een beetje ontspanning. De zee langs de mooie witte kustlijn van Bali is de ideale locatie voor duiktochten, terwijl de dichte jungle, waar het wemelt van de apen en verborgen tempels, roept om ontdekt te worden. Vergeet niet de prachtige rijstvelden en authentieke cultuur.

4. Hawaii The Big Island, Hawaii

mooiste eilanden - Worlds Best Island Awards Hawaii The Big Island
The Big Island is het grootste eiland van Hawaii en wordt gedomineerd door het Hawaii Volcanoes National Park. Hier is de krater Kilauea te vinden, één van de nog actieve vulkanen op dit eiland. Het landschap van The Big Island is sterk variërend: bergen met toppen tot ruim 4.000 meter, vulkanen, regenwouden, woestijnen, mooie valleien en ruige rotskusten.

3. Kauai, Hawaii

mooiste eilanden - Worlds Best Island Awards Kauai

Kauai is van de vier hoofdeilanden van Hawaii het kleinste eiland. Volgens velen is het het mooiste eiland van de gehele Archipel. Door het klimaat heeft het eiland een enorme hoeveelheid aan diverse soorten planten, bomen en bloemen. Kauai wordt hierom niet voor niets The Garden Island genoemd!

2. Maui, Hawaii

mooiste eilanden - Worlds Best Island Awards Maui

Wanneer je de zon wilt zien opkomen vanaf een 3000 meter hoge vulkaan, wilt zwemmen onder een waterval, wilt wandelen door een krater, of lekker luxe wilt luieren op een wit, rood of zwart zandstrand, dan moet je naar Maui gaan. Maui is daarnaast ‘the place to be’ als je wilt surfen of windsurfen. Wil je ook iets anders doen? Ga mee op een catamaran om te duiken of snorkelen bij Molokini Island, een krater die uit zee oprijst met een rijk onderwaterleven.

1. Santorini, Griekenland

mooiste eilanden - Worlds Best Island Awards Santorini

Op nummer 1 staat, bijzonder genoeg een Europese bestemming. Het is de enige uit de lijst, maar verdient de plek zeker; het eiland Santorini. Dit is dé ansichtkaart van Griekenland en het is niet moeilijk te begrijpen waarom. Het vulkanische eiland Santorini is onderdeel van de Cycladen eilandengroep. De hoofdstad van het eiland staat bekend om zijn prachtige uitzichten en zijn opvallende architectuur. Het hele eiland is vergeven van de witte huisjes, die vaak half in de berg zijn weggestopt.

Dit waren volgens Travel+Leisure de 10 mooiste eilanden ter wereld en ik kan ze geen ongelijk geven. Wie weet wat de aankomende jaren allemaal in deze top 10 verschijnt. Wil jij zelf deze en/of andere eilanden ontdekken? Het is makkelijker, sneller en goedkoper dan je denkt.

PaperFlies zoekt dagelijks door duizenden reisaanbiedingen om jou alleen het beste aanbod te doen. Zo boek jij altijd je vakantie voor de beste prijs.