Als we een vakantiebestemming uitzoeken, gebruiken we meestal op een aantal factoren die behoren tot ons wensenpakket. Ookal is dit natuurlijk voor iedereen persoonlijk, vele wensen komen overeen. Zo zijn er ook de vakantiegangers die op zoeken gaan naar de meest exclusieve vakantie plekken. Voor deze mensen hebben we er hieronder een aantal op een rijtje gezet. Sommige zijn zelfs zo exclusief dat ze bijna of helemaal niet toegankelijk zijn voor de ¨normale¨ mens. Een leuke uitdaging dus!

1. Poveglia

Poveglia exclusief

Dit Italiaanse eiland was in de Romeinse tijd dé plek waar mensen met de pest werden heen verscheept om te sterven. Later kwam er ook nog een horrorziekenhuis waar gruwelijke experimenten op mensen werden uitgevoerd. Het eiland staat nu te koop aangeboden op een veiling, interesse?

2. Herenclub White´s in Londen

Herenclub White´s in Londen

Dit is misschien wel de meest exclusieve sociëteit ter wereld. De club is slechts toegankelijk voor mannen. Huidige leden zijn onder andere Prins Charles en William.

3. Noord Sentinel Eiland, Andaman-eilanden

Noord Sentinel Eiland, Andaman-eilanden

Op dit Indische eiland woont een stam die overwegend agressief reageert op buitenstaanders en het meeste contact weigert. Ze verjagen alle bezoekers met pijl en boog.. geen warm welkom dus!

4. Surtsey Island

Surtsey Island

Op dit warme vulkanische eiland leven bijzondere planten en dieren. Het eiland wordt dagelijks bestudeerd door vulkanologen en biologen. Hierbij wensen zij niet gestoord te worden.

5. Vaticaans Geheim Archief, Italië

Vaticaans Geheim Archief, Italië

Het Vaticaans Geheim Archief is de centrale bewaarplaats van alle documenten die zijn uitgevaardig door de heilige stoel. Er wordt hier aan zo´n 85 kilometer aan archief bewaard. Deze heilige documenten zijn niet voor onze ogen bestemd!

6. Bohemian Grove

Bohemian Grove

Op dit supergeheime kampeerterrein in Californië komt in de zomer een herenclub uit San Fransisco samen. Twee weken lang praten politieke en zakelijk kopstukken hier over verschillende onderwerpen. Er zijn zelfs geruchten over vreemde rituelen. Ongenodigde gasten worden gearresteerd..

7. Area 51, Nevada

 Area 51, Nevada

Area 51 is een topgeheim onderdeel van de Edwards Air Force Base in de woestijn bij Las Vegas. Deze basis wordt ook wel de locatie genoemd waar de Amerikaanse overheid buitenaardse wezens of UFO´s verborgen zou houden.

8. Mount Weather Emergency Operations Center, Virginia

Mount Weather Emergency Operations Center, Virginia

Dit is het hoofdkwartier van het Amerikaanse bureau voor rampenbestrijding. Op 11 september werden Dick Cheney per helikopter overgebracht naar dit streng beveiligde complex. Nieuwsgierige bezoekers worden hier niet gewaardeerd.

9. Spionage museum van Jiangsu

 Spionage museum van Jiangsu

In dit Chinese museum wordt spionageapparatuur tentoongesteld. Hier vind je onder andere microfoons verstopt in rekenmachines en pistolen in de vorm van een lipstick. Helaas is dit museum alleen te bezoeken door Chinezen..

10. Aldych, Londen

Aldych, Londen

In dit voormalige metrostation werd tijdens de twee wereldoorlogen waardevolle kunst opgeslagen. Tegenwoordig wordt dit station regelmatig gebruikt als filmlocatie en is zo bijvoorbeeld te herkennen in The Good Sheperd en de Tombraider reeks. Rondleidingen zijn hier erg zeldzaam.

 

Ben je benieuwd geworden naar deze plekken? PaperFlies is dagelijks op zoek om voor jou de mooiste deals te vinden. Een overzicht van de beste vliegticketdeals hebben wij dan ook voor je op een rij gezet.