Kerstmis tijd voor de familie. Aan jou om je beste beentje voor te zetten en sociaal te doen met die verre tante of oom.

Om jou te helpen de show te stelen zijn hier alvast 10 funfacts over kerst in verschillende landen.

1. Japan: door een kerstreclame van KFC 40-jaar geleden is het in Japan traditie geworden om tijdens kerst in een KFC restaurant te eten. Het is er zelfs zo populair tijdens kerst dat je moet reserveren.

2. Amerika geeft het meest geld uit aan kerst. Hier bestaat 1/6 van de jaarlijkse retail omzet uit kerstcadeaus.

3. In Griekenland wordt X-Mas ontleed. ’X’ staat voor ‘Chi’ wat in Griekenland kerst betekent. Daarom verkorten mensen Kerstmis naar X-mas.

4. In Zweden is het traditie om Donald Duck tekenfilms te kijken op kerstavond.

5. Frankrijk gaf het grootste kerstcadeau ooit. Dit was de Statue of Liberty aan Amerika. Lief!

6. In Rusland doen ze het weer heel anders; hier vieren ze kerst op 7 januari.

7. In Ierland is de kerstman altijd dronken. Het is er namelijk traditie om een fles Guinness bij de schouw te zetten. Misschien een idee om kerst volgend jaar in Ierland te vieren?

8. Venezuela: in de hoofdstad worden op kerstavond de wegen afgesloten zodat mensen in alle rust kunnen rollenschaatsen.

9. Slovenië: in Slovenië gooit de heer des huises bij aanvang van het kerstdiner een lepel ‘Loksa’ (traditionele taart) tegen het plafond. Wanneer deze blijft plakken wordt het een succesvol jaar. Wanneer deze niet blijft plakken… tja, dan wordt het schoonmaken.

10. Wereldwijd: Facebook heeft bekendgemaakt dat tijdens de kerstdagen de minste relaties eindigen. Twee weken voor kerst is het meest populair om je relatie te eindigen.

Wil jij het liever over reizen hebben tijdens de kerst? Laat je dan inspireren door PaperFlies. Dagelijks vind je op onze website de beste reisaanbiedingen van het internet in één overzicht.

Fijne kerst!