10 Hipste buurten van de wereld

Opzoek naar wat anders dan de toeristische attracties in een grote stad? Hier is het lijstje met dé 10 hipste buurten van deze aardbol.

10. Kreuzberg – Berlijn, Duitsland

Punk rock is diepgeworteld in de geschiedenis van dit gedeelte van Berlijn. Vroeger was dit één van de armste gedeeltes van Berlijn, maar nu is het een waar paradijsje voor vele alternatieve subculturen. Er is zelfs een beachclub in de rivier de Spree. Tof!

9. Malasaña – Madrid, Spanje

Deze buurt staat bekend om haar toffe barretjes en lichtelijk obscure boekhandels. Malasaña is hét voorbeeld van de tegendraadse stad cultuur waar vrije creativiteit overheerst. Daarnaast barst het er van de tweedehandswinkels voor al je vintage items.

8. Tiong Bahru – Singapore

In de jaren 30 werd deze wijk gebruikt door rijke zakenlui om hun minnaressen te verstoppen. Vandaag de dag overheersen hier healthy-food eetgelegenheden, dure koffie bars en trendy winkels.

7. Shoreditch – Londen, Engeland

Het feit dat de nieuwe opkomende hippe wijken in Londen, zoals Dalston en Peckham, worden vergeleken met Shoreditch zegt al genoeg. Het is een hipster wijk in hart en nieren met natuurlijk de nodige straatkunst. Het duistere imago van deze buurt is voor velen dé reden om hierheen te gaan.

 

6. Södermalm – Stockholm, Zweden

 Zweden houden van kunstzinnige creativiteit en ze houden van Brooklyn. Geen wonder dus dat de hipste wijk van Stockholm wel wat weg heeft van deze New Yorkse buurt. Södermalm heeft als bijnaam SoFo, omdat de originele naam (te) veel weg heeft van een Ikea meubel. En dat is natuurlijk niet hip.

5. Fitzroy – Melbourne, Australië

Fitzroy is de thuisbasis van het jaarlijkse Melbourne Fringe Festival. De ultieme plek voor artistieke en open-minded mensen. De wijk is de laatste jaren zo populair geworden dat het slechts een kwestie van tijd zal zijn voordat Fitzroy niet meer hip is.

4. Vesterbro – Kopenhagen, Denemarken

Kopenhagen is dé stad voor de hippe reiziger, en de wijk Vesterbro is uitgegroeid tot een baken van trendy winkels en cafés. Daarnaast is Kopenhagen de meest fiets-vriendelijke stad in de wereld. Ideaal om eens te verkennen!

3. Amsterdam-Noord – Amsterdam, Nederland

Jazeker, ook Amsterdam hoort thuis in dit rijtje. De voormalige industriële pakhuizen van Amsterdam-Noord zijn het perfecte decor voor een van de meest hippe gedeeltes van Amsterdam. Tegenwoordig worden deze panden vooral gebruikt voor kunstgalerijen, pop-up restaurants en muziekfestivals.

2. Florentin – Tel Aviv, Israël

De wijk is bekend geworden door een gelijknamige tv-show uit de jaren 90, maar dat is niet wat deze buurt zo aantrekkelijk maakt. Dat is vooral de mix van de traditionele cultuur met de eigentijdse stijl. Tel daar het 24-uurs nachtleven en de Bauhaus-stijl architectuur bij op en er staat weer een nieuwe bestemming op je bucketlist.

1. Williamsburg – New York, Verenigde Staten

Het was natuurlijk te verwachten, maar de absolute nummer één gaat naar het New Yorkse Williamsburg. De wijk is een eet-, drink- en muziekparadijs. Deze ultra trendy buurt voltooid haar hippe status met alternatieve straatkunst en hoge muurschilderingen.

Zelf de hipste buurten van de wereld bezoeken? Bij PaperFlies zoeken we dagelijks door duizenden reisdeals om jou het beste aanbod te doen.

Site-standaard

Dutchie & Co-founder PaperFlies