Met trots presenteren wij onze Travelhacks! In deze blogserie geven we je tips en slimme trucjes om jouw reis leuker, gemakkelijker en veiliger te maken. Lees hier Travelhacks #1, met 10 superhandige tips om mee te beginnen!

1. Rol je kleren op

travelhacks, kleren oprollen, opgerolde kleren

Als je je kleren oprolt in plaats van opvouwt bespaar je ruimte. Zo kan je meer spullen in je koffer pakken. Stop daarnaast in schoenen en andere holle ruimtes je sokken of onderbroeken!

2. Boek een vlucht voor woensdag of donderdag

vliegtickets zoeken, travelhacks, goedkope vliegtickets

De statistieken laten zien dat vluchten die op woensdag of donderdag vertrekken het goedkoopst zijn. Wees dus slim en vlieg op deze dagen. Zondag en maandag zijn juist het duurst!

3. Scan belangrijke documenten in

paspoort, travelhacks, ingescand paspoort

Het is handig om voor vertrek je paspoort, visum en vluchtinformatie in te scannen. Zet ze op je mobiel of email ze naar jezelf. Op deze manier heb je altijd een kopie bij de hand wanneer je om wat voor reden dan ook je spullen kwijtraakt!

4. Zorg dat er “fragile” op je bagage staat

fragiele bagage, fragile bags, travelhacks

Wanneer je je koffers met “fragiel” markeert zullen ze altijd voorzichtig behandeld worden. Ze worden namelijk bovenop de andere koffers in het bagageruim geplaatst. Dit slimme trucje zorgt er dus voor dat je spullen veilig zijn. Bovendien worden jouw koffers als eerste uit het ruim geladen en op de bagageband gezet – dit scheelt wachttijd!

5. Vind de beste zitplaatsen met SeatGuru

vliegtuig stoel, zitplek vliegen, travelhacks

De website van SeatGuru laat je vooraf precies zien hoe het toestel waarin je zal vliegen eruit ziet. Ook vertelt het welke zitplaatsen je het beste kan kiezen en welke je beter kan vermijden.

6. Kies een stoel naast de vleugel

vleugel, midden vliegtuig, reistrucs

Indien je snel misselijk wordt van vliegen of turbulentie vervelend vindt raden wij je aan om een zitplaats naast de vleugel te kiezen. In het midden is het vliegtuig namelijk het stabielst!

7. Zoek je vluchten “incognito”

travelhacks, prive venster, incognito zoeken

De websites van de meeste luchtvaartmaatschappijen verhogen tijdens jouw zoektocht naar de goedkoopste vliegtickets hun prijzen. Ze doen dit door je zoekgeschiedenis te tracken. Open daarom een “incognito” of “privé” venster als je vluchten gaat zoeken. Met dit magische trucje voorkom je dat je browser onthoudt welke pagina’s je hebt bezocht, en kunnen luchtvaartmaatschappijen hun prijzen hier niet op afstemmen.

8. Gebruik de gratis WIFI-spots van het vliegveld

luchthaven wifi, wifi vliegveld, travelhacks

Je hebt wellicht gemerkt dat veel vliegvelden wel WIFI-spots hebben, maar hier geld voor vragen. Je kan deze kosten voorkomen door “?.jpg” achter de URL van de website die je wil bezoeken te zetten.

9. Huur een huis

airbnb huis, reistips, huis boeken

Hotels zijn soms best prijzig, en missen bepaalde voorzieningen die je thuis wel hebt. Het kan daarom fijner zijn om een huis te huren. Airbnb en HomeAway zijn onze favoriete websites!

10. Gebruik slotjes

slotjes, reisslotjes, travelhacks

Als je je bagage incheckt, of tussen de zakkenrollers op straat loopt, kan iedereen in principe gewoon je tas openmaken. Hetzelfde geldt voor hostels, waar vaak wel kluisjes zijn, maar zonder slot. Neem daarom altijd een aantal slotjes mee op je vakantie. Wij adviseren door TSA goedgekeurde slotjes, deze zijn extra veilig!

Wil je zorgeloos je reis boeken? Bij ons kun je gemakkelijk zoeken en komen er sowieso geen extra kosten bij. Bovendien selecteren we elke dag de beste deals vanuit Amsterdam, Brussel en Düsseldorf.