Dit is onze tweede Travelhacks! In deze blogserie geven we je tips en slimme trucjes om jouw reis leuker, gemakkelijker en veiliger te maken. Lees hier Travelhacks #2, met 10 handige gratis apps om mee te nemen op reis!

telefoon op reis, reisapps, travelapps

1. My eVault

reisapps, reistips, myevault

My eVault is een app waarin je allerlei soorten reisdocumenten op kan slaan. Zo heb je altijd een kopie van de belangrijke dingen zoals je paspoort, rijbewijs en vliegtickets bij de hand. Op elk moment kan je die tevoorschijn toveren. Dit is handig voor als je om wat voor reden dan ook je spullen kwijtraakt. Deze app laat je ook kopieën van bonnetjes opslaan.

2. Google Maps

reisapps, reistips, google maps app

De tijd waarin we met onze plattegronden, die om één of andere reden nooit weer naar oorspronkelijke staat gevouwen konden worden, zaten te klunzen en intussen op de weg moesten letten is nu definitief voorbij. Zelfs een ingebouwd navigatiesysteem is overbodig. Googe Maps heeft het namelijk allemaal: plattegronden, wegenkaarten, GPS navigtie, verkeersupdates en een 360-graden-street-view voor als je er echt niet meer uitkomt. Zelfs wanneer je naar een plek gaat zonder internet kan je de plattegronden die je nodig hebt van tevoren downloaden en offline gebruiken.

3. TripIt

reisapps, reistips, tripit

TripIt is een superhandige reisplanner. Wanneer je een vlucht, hotel, auto of restaurant online hebt geboekt kan je de bevestigingsmail gemakkelijk in de app opslaan. TripIt zet al deze informatie in een handig overzicht. Zo hoef je niet vlak voor aankomst je hele mailbox af te zoeken naar je reserveringsnummer, vluchtnummer, adres, etcetera. Bovendien kan je reisroutes in de app opslaan die je ook offline kan inzien.

4. TravelSmart

reisapps, travelsmart app, reisproblemen

Als je tijdens je vakantie serieus in de problemen komt is TravelSmart een handige eerste hulp. Deze app laat lokale noodtelefoonnummers zien en details van de dichtstbijzijnde ziekenhuizen. Daarnaast kan je in deze app namen van onmisbare medicijnen en EHBO-termen opzoeken.

5. Uber

reisapps, reistips, uber app

Uber is een app die taxi’s op jouw locatie aanbiedt met 1 druk op de knop. Wanneer je details over je gewenste taxirit hebt ingevoerd komen de mogelijke taxichauffeurs in beeld. Vervolgens kan je gemakkelijk betalen met credit card. Uber werkt in 130 steden en 44 landen over de hele wereld en is een enorm handige vervoersmethode op reis.

 6. iStone Travel Translation App

reisapps, reistips, vertaalapp

Een beetje weten van de taal van het land waar je naartoe gaat is nooit verkeerd. Helaas is het vaak erg lastig om een vreemde taal onder de knie te krijgen. De iStone Travel Transpation app heeft hier een oplossing voor. De app vertaalt de zinnen die je wil gebruiken en speelt ze af zodat je kan horen hoe het wordt uitgesproken. Een belangrijk voordeel van deze app is dat je hem offline kan gebruiken.

 7. TripAdvisor

reisapps, reistips, tripadvisor

Als het gaat om beoordelingen van accommodaties en activiteiten op reis is TripAdvisor zonder twijfel de beste app. Hier kan je overzichtelijk zien wat bezoekers voor jou van iets vonden. Het enige nadeel is wellicht dat je de app niet offline kan gebruiken.

8. XE Currency

reisapps, valuta app, converter app

XE Currency is een hele simpele app waarmee je geldbedragen van de ene naar de andere valuta om kan zetten. Een soort rekenmachinetje met wisselkoersen dus. Want geloof me, je hebt geen zin om tijdens je vakantie uit je hoofd 84 038,00 Vietnamese Dongs naar Euro’s om te rekenen (=3,54).

9. TravelMath

reisapps, reistips, travelmath

TravelMath berekent hoe duur, lang en ver een reis per auto versus per vliegtuig is. Op deze manier kan je gemakkelijk berekenen of het loont om het vliegtuig in plaats van de auto te pakken. Je kan hierbij zoeken op de hoeveel geld, tijd en kilometers het kost om van A naar B te komen.

10. AirHelp

reisapps, reistips, airhelp

Elk jaar komen miljoenen reizigers in aanmerking voor geldcompensatie door vertragingen en annuleringen van vluchten, zonder dat ze dit weten. AirHelp is gemaakt om reizigers te helpen met het indienen van klachten en claims op deze compensaties. Door de advocaten van AirHelp worden, als dat nodig is, zelfs rechtszaken aangespannen met een slagingspercentage van 90%. Als ze de rechtszaak verliezen hoef je bovendien niet te betalen.

Wil je meer handige tips voor op reis krijgen? Lees dan hier Travelhacks #1, of lees de andere blogs van onze website!