We kennen het allemaal; eenmaal terug van vakantie is het vooral afkicken. Voor backpackers die naar Azië zijn geweest is dit lijstje van verlangen na backpacken dan ook heel herkenbaar.

1. Gevoel alsof het elke dag zaterdag isverlangen na backpacken

Wat is het verschil tussen een woensdag en zaterdag als je op vakantie bent? Niets! Elke dag kun je partyen, relaxen, sightseeing, drinken en chillen. Eenmaal thuisgekomen is dat helaas vaak anders; dat ga je echt missen…

2. Authentieke (en waanzinnig goede!) internationale gerechtenverlangen na backpacken

Zin in pizza, hamburger, steak of toch loempia’s? Je kunt het waarschijnlijk allemaal krijgen! Zelf koken doe je niet, en is echt weer een afknapper bij thuiskomst.

3. Het chaotische hostel levenverlangen na backpacken

Oké je hebt geen privacy. Máár je krijgt er wel een veel sterke verhalen voor terug. Je bent daarnaast ook regelmatig je spullen kwijt, hebt snurkende kamergenoten en je moet met je handdoekje over de gang. Dat je dit gaan missen had je waarschijnlijk nooit verwacht!

4. Lokaal bier drinken en “cheers!” roepen in meerdere talenverlangen na backpacken

Prost, salud, skal, sláinte, Chok Dee. Wanneer je in het buitenland bent is het altijd wel leuk om een klein woordje over de grens te spreken met de locals. Helaas niemand die dat nog met je meedoet als je in Nederland weer een Heineken opentrekt. Hier komt je verlangen na backpacken toch even terug..

5. Mensen ontmoeten van over de hele wereldverlangen na backpacken

Outgoing Australiërs, Britten, Zweden en Duitsers. De wereld was je smeltkroes. Wanneer je al één iemand leuks uit Brazilië ontmoet, zijn natuurlijk automatisch de Brazilianen je lievelingsvolk. We zijn zo lekker makkelijk op vakantie…

6. Volledig verdwaalt raken maar het helemaal niet erg vindenverlangen na backpacken

Met of zonder reisgids op zak; het valt niet altijd mee om ter plaatse het juiste vervoersmiddel te vinden naar je volgende bestemming. Hier in Nederland is het andersom; de NS kan haar reizigers na één sneeuwvlok ook vaak niet meer vinden.

7. Één en al avontuur belevenverlangen na backpacken

Go with the flow. Op vakantie dingen doen die je eigenlijk doodeng vindt, zoals bungee jumpen, paragliden of misschien wel raften? Pic or it didn’t happen!

8. En ’s nachts feesten tot de zon opkomtverlangen na backpacken

Full Moon Party op Koh Phangan in Thailand mag je beslist niet missen. Zelfs de katers waren de moeite waard. Als hier om 03:00 uur de lichten weer aangaan, ben jij nog lang niet klaar om naar huis te gaan. Deze hoort zeker bij de verlangen na backpacken.

9. Van vreemden meteen nieuwe vrienden makenverlangen na backpacken

Waar je hier soms waanzinnig lang kan duren om een echte vriendschap op te bouwen, gaat dat op vakantie sneller dan je denkt. Voor je het weet zit je dus aan die Aziaat vast waar je misschien niets meer hebt of die Engelsman die elke ochtend met je het Engelse ontbijt wil nuttigen… Dat ontbijten is misschien een minder groot verlangen na backpacken, maar zou je niet willen dat je overal zo makkelijk vrienden maakt?

10. Afdingen en elke euro omrekenenverlangen na backpacken

Afdingen heb je na een paar dagen onder de knie. Dus waarom zou je nog 250 bath voor een bucket betalen als het ook minder kan?! Ook al weet je dat dit alles is wat deze mensen hebben, jij hebt ook een budget.

Zin om te gaan backpacken? Dagelijks zoeken wij door duizenden vliegticket aanbiedingen om jou alleen het beste aanbod te doen. Bekijk jouw droomreis hier